DEFINITIVNO KRAJ KARIJERE

Mirko Filipović šokirao borilački svijet: Više nikad ne smijem ući u ring, imao sam izljev krvi u mozak...

01.03.2019 u 20:22

Bionic
Reading

Hrvatski borac Mirko Filipović (40) objavio je definitivan kraj svoje duge karijere, jer bi svaki novi ulazak u ring bilo kockanje sa životom

Cro Cop je gostovao u Dnevniku Nove TV i šokirao hrvatsku javnost kao i borilački svijet.

'Gotovo je, nadam se da se neću rasplakati, ali to je to, slijedi mi neizbježna mirovina. Imao sam moždani udar, krvarenje u mozak. Ja sam danas izašao iz bolnice i zato sam htio doći ovdje da ljudi vide da sam ja zdrav, imao sam nevjerojatnu sreću u nesreći, taj izljev je mogao otići i lijevo i desno. Ja se sad moram boriti za život.'

'Imao sam problema s vratom, jako me boljelo u zadnja dva-tri mjeseca. To sam primijetio dok sam vozio u rikverc Kad sam išao na magnetsku rezonancu, sve je bilo OK. Sljedeća tri mjeseca ne smijem ništa trenirati. Koji god trening radim, drugi moždani udar bi bio smrtonosan. Ja ću sad biti discipliniran, dobio sam lijekove koje moram piti i bit ću discipliniran. Nikad više u ring neću ući, ne smijem dozvoliti da me netko udari. Što se tiče borbi, toga više nema. Nažalost, nitko nije htio ovakav kraj, ali tako je, to je život', dodao je Cro Cop.

  • +16
Mirko Cro Cop Filipović Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Podsjećamo, Filipović se prije dva tjedna borio u Bellatoru te je jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Royja Nelsona kojem se tako revanširao za poraz prije više od sedam i pol godina. Bila je to deseta uzastopna pobjeda hrvatskog veterana nakon koje su se najavljivale nove borbe no od njih neće biti ništa.

U mirovinu je hrvatski borac već odlazio, ali nije mogao bez borbe te se uvijek vraćao usprkos teškim ozljedama. Ovoga puta nema druge opcije osim da se ostavi sporta u kojem se proslavio. Samo u MMA-u je imao 52 meča od kojih je 38 riješio u svoju korist, a u svijetu je bio poznat po svojem high-kicku lijevom nogom.

'Desna noga bolnica, lijeva noga groblje', jednom je rekao hrvatski borac.

Najveći uspjesi su mu osvajanje teškaškog Grand Prixa u organizaciji Pride 2006. u Saitami te trijumf na K-1 turniru koji se održavao u Zagrebu.