zlata vrijedan savjet

Mirko Filipović otkrio najvažniji detalj koji mu je donio sve ove pobjede

22.02.2019 u 18:23

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski borac Mirko Filipović otkrio je svoju tajnu sportske dugovječnosti. Iskustva i razmišljanja o temeljnim čimbenicima za dugu i uspješnu karijeru iznio je na uzbudljivom sportskom panelu kojim je na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu otvorena 17. međunarodna konferencija Kondicijska priprema sportaša

'Tajna sportske dugovječnosti u mom slučaju temelji se na balansu pravilnog treninga, odmora i naravno prehrane. No ono bez čega ovaj balans ne bi zaživio jest velika ljubav i strast prema sportu bilo koje vrste', istaknuo je Mirko Filipović i dodao:

'Uvijek se rado odazivam na ovakve konferencije gdje se mogu čuti iskustva iznimno uspješnih starijih sportaša koji imaju volju prenijeti svoja znanja na mlade te mi je drago što sam upravo ja imao priliku podijeliti svoja iskustva'.

  • +8
Mirko Filipović Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Uz Mirka na panelu su sudjelovali Dario Šimić, Perica Bukić, Dino Rađa i Zoran Primorac koji su brojnim zainteresiranim posjetiteljima govorili o svom sportskom putu, najznačajnijim trenutcima, napornom radu i dugovječnom ostanku u samom vrhu profesionalnog sporta.

'Kroz svoj profesionalan razvoj uvijek sam se vodio razmišljanjem kako biti bolji. Tu misao počeo sam zaista implementirati kroz svaki životni segment, od načina treniranja preko načina najbolje prehrane pa sve do odmora i spavanja', istaknuo je Dario Šimić dok je Zoran Primorac poručio:

'Dobra genetika je na prvome mjestu, zatim ljubav prema sportu koja ti daje dodatnu snagu premostiti teške trenutke i izboriti se za cilj koji si zadaš'.

Perica Bukić ukazao je na važnost kondicijske pripreme i vrhunskih trenera.

'Veliki iskorak u vrhunskom sportu uz glavne trenere upravo su kondicijski treneri čiji je rad u sustavu treninga od velike važnosti jer uključuje segment kondicijske i psihološke pripreme. Upravo taj ulazak specijalista u sustav sporta napravio je veliki iskorak u razvoju sporta'.

Dino Rađa naglasio je kako su za sportski uspjeh i dugovječnost najbitniji posvećenost i rad.

'Treba se posvetiti onome u čemu smo dobri i što volimo, treba se žrtvovati i pripremiti na potpuno drugačiji način života, a to svakako nije lako'.

Otvaranju konferencije KPS 2019. prisustvovali su zamjenica Gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje Katarina Milković, predsjednik HOO Zlatko Mateša, prorektorica Sveučilišta u Zagrebu Ivana Čuković – Bagić, dekan Kineziološkog fakulteta Tomislav Krističević, Igor Jukić i Luka Milanović iz Organizacijskog odbora konferencije KPS. Prvi dan konferencije oduševio je i kondicijskog trenera hrvatske vaterpolo reprezentacije Peru Kuterovca, nutricionisticu Mirelu Marić te brojne druge posjetitelje.

Na ovogodišnjoj konferenciji gostuju brojni svjetski stručnjaci kao što su kondicijski trener nogometog kluba Juventus Duccio Ferrari Bravo, škotski analitičar Mark Rochon, kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije Luka Milanović, Kondicijski trener srpske nogometne reprezentacije Marko Stojanović, član medicinskog tima hrvatske nogometne reprezentacije Zoran Bahtijarević, nutricionistica Mirela Marić i drugi.

Sedamnaesto izdanje Kondicijske pripreme sportaša održava se u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Udruge kondicijskih trenera Hrvatske.