VELIKI PREOKRET

Ministarstvo presudilo - Pauletić ilegalno smijenio Kruljca!

07.08.2013 u 13:57

Bionic
Reading

Iako su se nakon prošlogodišnje smjene tadašnjeg predsjednika HBS-a Mladena Kruljca vodile burne i žućne rasprave na relaciji - 'aktualni' - 'bivši', čini se da je toj priči došao kraj. Naime, Ministarstvo uprave donijelo je rješenje o tom sporu, a prenosimo ga u cjelosti

Poštovani,

temeljem rješenja Ministarstva uprave (klasa UP/II-230-02/12-01/33 i urudžbeni broj 515-03-02-02/1-13-3) od 12. lipnja 2013. kojim je poništeno rješenje Gradskog ureda za opću upravu Grada Zagreba (klasa UP/I-230-02/12-02/1155 i urudžbeni broj 251-07-02/1-12-2) od 24. rujna 2012. i osoba za zastupanje HBS-a prestao je biti Robert Pauletić, a Izvanredna izborna skupština HBS-a održana 29. srpnja 2012. u Zadru je poništena.

Temeljem gore navedenog rješenja Ministarstva uprave nepobitno je utvrđeno da je jedina legitimna Skupština Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) održana 2008., a na kojoj je za predsjednika HBS-a izabran Mladen Kruljac. Utvrđeno je da Mladen Kruljac nije obnašao mandat predsjednika HBS-a u trajanju od četiri godine nego je nelegalnim i nestatutarnim Skupštinama prekinut nakon isteka 3 godine i 6 mjeseci.
Ne osvrćući se na razne neutemeljene izjave i medijske kalkulacije o isteku mandata i nepostojanju vodstva, obavještavamo vas da ne postoji statutarna i poslovnička varijanta da HBS bude bez predsjednika ili osobe koja ga zamjenjuje po Statutu, pa je i sada tako osoba za zastupanje Mladen Kruljac i vodstvo HBS-a je vodstvo koje je izabrano na Skupštini HBS-a 2008., jer mandat nije prošao u cjelosti (prekinut je nelegalnim i poništenim mandatom Ante Vičevića od listopada 2011. do srpnja 2012.) niti su ispunjeni uvjeti iz članka 37. Statuta HBS-a.
Prema svemu što je gore navedeno Izvršni odbor HBS-a održao je dana 7. kolovoza 2013. hitnu sjednicu i donio sljedeće:

Z A K L J U Č K E I O D L U K E

1.Hrvatski boksački savez nastavlja redoviti rad s legalno izabranim vodstvom i molimo članstvo da se ne obazire na neutemeljene i zlonamjerne izjave da HBS nema vodstvo. Još jednom napominjemo da bez obzira što su poništeni predsjednički mandati i Izborne skupštine na kojima su 2011. i 2012. izabrani Ante Vičević i Robert Pauletić, ne postoji statutarna i poslovnička mogućnost da HBS nema vodstvo i sve takve izjave služe stvaranju nereda u kojem izlaze na vidjelo neki kojima u boksu nije mjesto.

2.Ponovo se upotrebljava stari znak HBS-a jer odluka o novom nije donesena temeljem promjene članka 10. Statuta HBS-a na Skupštini uz prethodno provedenu raspravu (zasad ne procjenjujemo je li promjena znaka potrebna i korisna, treba poštivat Statut i mišljenje članstva uz prethodnu raspravu i izmjene i dopune Statuta).

3.Prioriteti su HBS-a sljedećem tromjesečju (sljedećih 90 dana)
-održavanje redovne Izborne skupštine (odluka o mjestu i vremenu održavanja kao i svim zahtjevima iz Statuta i Poslovnika o radu skupštine bit će donesena do 1. rujna 2013.),
-nastup na seniorskom Svjetskom prvenstvu koje se održava početkom listopada 2013. u Kazahstanu,
-uspostavljanje normalnog rada HBS-a, jedinstva među članicama i napretku boksa, te održavanju turnira i revija u Koprivnici, Slavonskom Brodu, Vukovaru i Požegi.

4.Nalaže se Leonardu Pijetraju da poduzme sve aktivnosti oko odabira i priprema hrvatske seniorske boksačke reprezentacije za nastup na Svjetskom prvenstvu.

5.Razrješava se dužnosti glavna tajnica HBS-a Melita Lochert, a izbor novog glavnog tajnika HBS-a bit će proveden prema člancima 48-52 Statuta HBS-a na sljedećoj sjednici nakon obavljenog razgovora s Markom Marovićem.

6.Nalaže se najstarijem AIBA-e boksačkom sucu Bruni Lencoviću da uspostavi rad Zbora sudaca HBS-a te da održi sve potrebne konzultacije i skupštine kako bi osigurao jedinstvo, neutralnost i ispravan rad Zbora sudaca HBS-a, temeljenih na Tehničkim pravilima AIBA-e i HBS-a, kao i na svim drugim pozitivnim propisima boksačke struke.

7.Molimo sve klubove članove HBS-a da temeljem Zakona o udrugama, Statuta HBS-a i Poslovnika o radu skupštine HBS-a i vlastitih Statuta u narednih 60 dana održe svoje Skupštine i izaberu delegate svojih klubova za predstavnike u Skupštini HBS-a kao i svoje kandidate za tijela Skupštine HBS-a.

8.Temeljem članka 37. Statuta HBS-a predsjednik HBS-a Mladen Kruljac zbog uvjeta iz navedenog članka donio je odluku da ga do kraja mandata na mjestu predsjednika HBS-a mijenja član Izvršnog odbora prof. Nikola Volarević. Ovlasti predsjednika HBS-a sukladno članku 37. Statuta HBS-a javno-bilježnički su prenesene na Nikolu Volarevića i primjenjuju se od 7. kolovoza 2013. pa do izbora novog predsjednika HBS-a.

9.Nalažemo dosadašnjem glavnom tajniku HBS-a Marku Maroviću da u što kraćem roku, a najkasnije za 20 dana, osigura izvršenja primopredaje ureda HBS-a, opreme, dokumentacije kao i sveg drugog zakonom propisanog.