NEMA PREPREKA

Milijunski transferi engleske golobrade braće. Jedan će na školovanje kod Modrića

29.05.2023 u 17:04

Bionic
Reading

Ofenzivni veznjak Borussije iz Dortmunda, 19-godišnji engleski reprezentativac Jude Bellingham proglašen je igračem sezone u Bundesligi.

Ofenzivni veznjak Borussije iz Dortmunda, 19-godišnji engleski reprezentativac Jude Bellingham proglašen je igračem sezone u Bundesligi.

Bellingham je ove sezone postigao osam pogodaka i upisao četiri asistencije za Borussiju koja je u posljednjem kolu izgubila prvo mjesto i naslov prvaka koji je 11. godinu zaredom pripao Bayernu.

Tijekom sezone Bellingham je igrao u 31 od 34 prvenstvene utakmice za "žuto-crne", no u samoj je završnici imao problema s ozljedom koljena pa je zbog nje ostao i na klupi u posljednjem kolu u subotu u kojem su njegovi suigrači trebali domaću pobjedu protiv Mainza za osvajanje naslova, ali su odigrali 2-2 i tako pali na drugo mjesto zbog lošije razlike pogodaka od Bayerna.

Bellingham je u Borussiju stigao prije tri godine iz Birmingham Cityja za 29 milijuna eura, a špekulira se kako bi ovoga ljeta trebao prijeći u madridski Real kod kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića i to za više od 100 milijuna eura.

Da je vrijeme za rastanak dao je do znanja po završetku sezone kada je suigrače, trenere i zaposlenike kluba darivao prigodnim poklonima.

Međutim, on nije jedini Bellingham koji će promijeniti sredini i zaraditi pozamašnu svotu novca ovog ljeta. Njegov mlađi brat Jobe sa 17 godina je odlučio napustiti Birmingham u kojem je odigrao odličnu sezonu u engleskom Championshipu.

S Birminghamom ima ugovor koji je na snazi još jednu sezonu no kako javlja Fabrizio Romano odluka je pala, Jobe seli u Sunderland koji se natječe u istoj ligi, ali ima veliku ambiciju vratiti se u Premier ligu.

Jobe neće napraviti tako unosan transfer kao njegov brat, ali i njegova odšteta je milijunska. Naime, Birmingham će od transfera mlađeg Bellinghama inkasirati oko četiri milijuna eura.