konačna odluka

Otkriveni su uvjeti na koje je Luka Modrić morao pristati kako bi potpisao novi ugovor

22.05.2023 u 11:15

Bionic
Reading

Španjolski mediji bliski klubu tvrde kako će Real Madrid ovih dana objaviti da su Luka Modrić (37) i Toni Kroos potpisali nove ugovore. Otkriveno je i na što je sve kapetan hrvatske reprezentacije morao pristati kako bi ostao u Realu još jednu sezonu

Ispadanje u polufinalu Lige prvaka i težak poraz od Manchester Cityja poprilično su uzdrmali redove Real Madrida. Sigurno je da nitko u 'kraljevskom' klubu nije očekivao da će polufinale protiv Cityja biti lako, ali da će doživjeti takav potop u Manchesteru... Taj poraz od 4:0 na nekoliko je dana odgodio neke važne odluke, ali predsjednik Florentino Perez sad je napokon prelomio.

Španjolski mediji tako tvrde da će Real ovih dana napokon objaviti kako su Luka Modrić (37) i Toni Kroos potpisali nove ugovore do lipnja 2024. godine, a spreman je i novi ugovor za Viniciusa Juniora.

Uz to je i trener Carlo Ancelotti potvrdio da u dogovoru s Perezom, bez obzira na rezultatski neuspjeh, ostaje trener 'kraljeva' do kraja mandata. To je bio jasan znak da će se pregovori s Modrićem i Kroosom vrlo brzo privesti kraju.

Najtiražniji španjolski sportski dnevnik Marca tako otkriva i to da je Luka Modrić morao pristati na neke uvjete koji su nešto ranije nisu baš najbolje 'sjeli'. Naime, Real je dogovorio transfer mladog engleskog veznjaka Judea Bellinghama (19) iz dortmundske Borussije te će u novoj sezoni zbog toga Modrić imati manju minutažu i daleko manju ulogu u momčadi.

  • +13
Valencia - Real Madrid, španjolska liga, 21.5.2023. Izvor: EPA / Autor: Biel Alino

Uz to će Modrić imati i nešto financijski slabiji ugovor, ali će u isto vrijeme morati preuzeti ulogu 'dadilje' mlađahnom Bellinghamu.

Španjolski mediji sad navode kako je Luka Modrić na kraju pristao na sve uvjete, prihvatio je ulogu mentora mlađim igračima, prvenstveno Bellinghamu, a ujedno se pomirio sa statusom rezerve te puno manjom minutažom na terenu. Jer u Realu su svjesni da Modrić u rujnu puni 38 godina života i nitko ga ne želi 'trošiti' na 'malim utakmicama' pa bi kapetan 'vatrenih' i dalje imao svoje mjesto (možda ne baš uvijek u prvih 11!) na najjačim mečevima, prije svega u Ligi prvaka.

A Modrić pod svaku cijenu želi ostati u Madridu te karijeru završiti u Realu pa je, prema navodima španjolskih medija, pristao i na 'minimalan' ugovor prema kojem bi mu za sljedeću sezonu trebao uprihoditi između 10 i 15 milijuna eura, ovisno o premijama i uspjehu kluba.