o čemu se radi

Španjolci pišu o čudesnoj kremi koju po svom tijelu razmazuju Luka Modrić i društvo

17.05.2023 u 12:03

Bionic
Reading

S velikim nestrpljenjem čeka se večerašnja uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka između nogometaša Manchester Cityja i Real Madrida (21 sat)

Prva utakmica u Madridu završila je rezultatom 1:1, a španjolski mediji danima pišu o mogućoj udarnoj postavi – u kojoj većina vidi hrvatskog veznjaka Luku Modrića, koji se oporavio od ozljede prepone – te o taktici trenera Carla Ancelottija.

No još jedan detalj – koji je izdvojio španjolski list Marca - izazvao je pozornost prije početka utakmice.

Naime iz članka se doznaje da svi igrači Real Madrida uoči utakmice na svoje tijelo stavljaju tzv. čudesnu kremu.

O čemu se točno radi? Doznaje se da je ta neobična tvar, kako je neki nazivaju, a koju igrači Reala prije utakmice utrljaju na prsa i dres, biljna krema s eukaliptusom koja im pomaže da im se odčepe nosnice (dišni putevi) te da im se olakša napor tijekom igre. Ta prirodna krema, kako je poznato, olakšava disanje (dovod kisika u pluća), a sadrži 97 posto prirodnih sastojaka. Također ublažava bolove u mišićima i u svijetu je sportaši sve više koriste zbog njenih svojstava.

Također se navodi u članku da su tu praksu već koristili neki igrači, od kojih je najpoznatiji legendarni Francuz Patrick Viera, nekadašnja zvijezda Arsenala, u kojem je igrao od 1996. do 2005. godine.

Ukratko, danas fizioterapeuti i liječnici preporučuju sportašima da koriste biljnu kremu s eukaliptusom.

No koriste li se tom metodom i njihovi protivnici, koje vodi Pep Guardiola, nije poznato. U svakom slučaju, krema s eukaliptusom, koju neki nazivaju 'čudesna krema', postala je priča dana uoči uzvratne utakmice koja pobjedniku donosi finale Lige prvaka.