GRUPA H

Milan uspio zaustaviti moćnu Barcelonu

22.10.2013 u 23:22

Bionic
Reading

U okršaju europskih nogometnih divova na San Siru Milan i Barcelona su u sklopu 3. kola skupine H Lige prvaka odigrali neodlučeno 1-1

Ždrijeb u posljednje vrijeme stalno spaja ova dva kluba, tako da im je ovo bio već četvrti sudar u Milanu unutar manje od dvije godine. Posljednji su put igrači Massimiliana Allegrija slavili pred svojim navijačima s 2-0, u utorak to nisu ponovili, ali mogu biti zadovoljni i s jednim bodom.

Milan je bolje krenuo u večerašnju utakmicu i već je u devetoj minuti došao do vodstva. Gerard Pique i Javier Mascherano nisu se uspjeli sporazumjeti u obrani gostiju, loptu im je uzeo Brazilac Robinho, odigrao dupli pas sa sunarodnjakom Kakom i mirno svladao Victora Valdesa.

Milan - Barcelona 1:1


Barcelona je nakon toga uspostavila svoj uobičajeno visok posjed lopte, a u 23. je minuti došla i do izjednačenja. Strijelac je, nimalo neočekivano, bio Lionel Messi koji je igrao prvu utakmicu od prve minute nakon trotjedne stanke zbog ozljede. Andres Iniesta je gurnuo loptu Argentincu koji je naizgled malo oklijevao u šesnaestercu, ali nakon što mu domaća obrana nije uzela loptu, on ju je smjestio iza leđa Marca Amelije. To mu je 63. pogodak u 81 nastupu u Ligi prvaka.


I nakon toga se nastavila dominacija Katalonaca, posebno u drugom poluvremenu u kojem je trajala prava opsada gola ''rossonera''. No, ''bunker'' Milana je izdržao sve do kraja i uzeo veliki bod protiv znatno kvalitetnijeg suparnika. Barcelona je ukupno imala 16 udaraca, od čega devet unutar okvira gola, dok su domaći pucali pet puta (tri unutar okvira).

U drugoj utakmici skupine Celtic je pred svojim navijačima u Glasgowu pobijedio Ajax s 2-1. Škoti su poveli u 43. minuti pogotkom Jamesa Forresta iz penala koji je uslijedio nakon prekršaja Stefana Denswila na Anthonyju Stokesu. U devetoj minuti nastavka Beram Kayal je povećao prednost Celtica, a ''kopljanici'' su u četvrtoj minuti sudačke nadoknade samo ublažili poraz preko Lassea Schönea.

Celtic - Ajax 2:1
Skupina H
Milan Barcelona 1:1
Celtic Ajax 2:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Barcelona 3 2 1 0 7
2. Milan 3 1 2 0 5
3. Celtic 3 1 0 2 3
4. Ajax 3 0 1 2 1
Sljedeće utakmice
6.11. Barcelona Milan
6.11. Ajax Celtic