Sve je dogovoreno

Milan ekspresno pronašao zamjenu za Marija Mandžukića, ali pitanje je jesu li zbog njega uopće trebali tjerati hrvatskog napadača

27.05.2021 u 06:33

Bionic
Reading

Milan bi nakon finala Lige prvaka između Chelseaja i Manchester Cityja trebao i službeno objaviti da dovodi Oliviera Girouda koji u klub stiže besplatno

Hrvatski napadač Mario Mandžukić više nije član talijanskog diva Milana. Mandžo se u ponedjeljak oprostio od kluba i navijača nakon što mu je istekao šestomjesečni ugovor, a novi nije potpisao. Bivši Vatreni se zahvalio Rossonerima na prilici koju nije mogao iskoristiti na najbolji mogući način zbog ozljede koljena.

Podsjetimo, Mandžo je u Milan stigao u siječnju i dogovor je bio da će ostati u klubu i iduće sezone ako klub izbori Ligu prvaka i ako Hrvat zadovolji struku. Iako je klub osvojio drugo mjesto i ima pravo igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, Mandžo je zbog ozljede odigrao samo 11 utakmica i nije zabio niti jedan gol, pa je dogovoreno da se ugovor neće produljiti.

'Bilo mi je zadovoljstvo igrati za Milan. Hvala upravi kluba što mi je pružila ovu priliku, tehničkoj podršci i svim mojim suigračima koji nisu samo izvrsni igrači, već i sjajni dečki. Sretan sam što smo ovaj sjajni klub vratili u Ligu prvaka iželim svima sve najbolje u budućnosti', napisao je Mandžo na Instagramu.

Mandžo će svima u klubu ostati u dobrom sjećanju jer je u to malo vremena davao sve od sebe, a Talijane je oduševio i kada nije primio plaću za ožujak jer je odlučio kako to ne bi bilo fer s obzirom na to da nije odigrao ni minute zbog ozljede. Mandžo vjerojatno neće dugo čekati novi angažman, a neće ni Milan čekati s njegovom zamjenom. Prema pisanju talijanskih medija, novi igrač Milana je Olivier Giroud.

Novinar Daniele Longo tvrdi kako je Milan s francuskim napadačem dogovorio dvogodišnju suradnju, a cijeli posao trebao bi se i službeno realizirati nakon finala Lige prvaka u kojem Chelsea, čiji Giroud nosi dres, igra protiv Manchester Cityja. Pitanje je samo hoće li s Giroudom, koji dolazi besplatno i to mu je najveća kvaliteta, dobiti više no što bi imali da je Mandžo dobio još jednu priliku.