poziv koji se ne odbija

Mario Mandžukić pojačava turskog prvaka? Prije samo dva dana emotivnom se porukom oprostio od Milana, a već danas ima novi klub

26.05.2021 u 15:12

Bionic
Reading

Mario Mandžukić (35) završio je svoju epizodu u redovima Milana. Oprostio se Mandžo od 'rossonera' nakon ne baš uspješne polusezone na San Siru, no nije dugo čekao na novu ponudu. Turski mediji tvrde da legendarni napadač hrvatske reprezentacije stiže u Istanbul kao zvučno ime Bešiktaša za Ligu prvaka

Krajem prošle godine Mario Mandžukić (35) je kao slobodan igrač strpljivo čekao pravu ponudu koja će zadovoljiti njegove apetite. Bilo je tu svega, praktički se pola europskih klubova borilo za našeg proslavljenog napadača, a među zvučnijim ponudama bila je i ona turskog velikana Bešiktaša.

Mandžukić je tada bio spreman krenuti put Istanbula, turski su mediji tvrdili da su mu čelnici Bešiktaša ponudili dvogodišnji ugovor od 2,5 milijuna eura po sezoni, a on je bio spreman prihvatiti ga. No, problem je nastao u trenutku kad je otkriveno da je Bešiktaš, umjesto isplate dijela novca, Mandži kao zamjenu ponudio luksuznu vilu s bazenom u elitnom dijelu Istanbula! Mandžukić i njegovi zastupnici insistirali su ipak na isplati u novcu, te su pregovori prekinuti i transfer je na kraju propao...

Nakon svega Mandžukić je završio u Milanu za koji je od siječnja ove godine odigrao samo 11 utakmica, bez zabijenog gola... Za sve su krive ozljede koje ga baš nisu pomazile, a naš je napadač od prije nekoliko dana ponovno slobodan igrač i kao takav je vrlo poželjan na tržištu.

A zainteresirani klubovi nisu dugo čekali, pa turski mediji sada tvrde kako je prvak Bešiktaš ponovno krenuo po Marija Mandžukića!

Bešiktaš očajnički traži napadača jer će ostati bez Cenka Tosuna, čiji ugovor ne žele otkupiti od Evertona, a odlazi i Vincent Aboubakar jer se s njim ne mogu dogovoriti oko novog ugovora. Mandžo im je prvi izbor jer za njega ne moraju plaćati odštetu, a uz to je savršeni igrač za Ligu prvaka s obzirom na njegovo prebogato iskustvo u najjačem klupskom natjecanju. Turski prvak traži još barem dva jaka napadačka imena, no pitanje je ima li Bešiktaš dovoljno novca za zvučna pojačanja. Zato su, barem tako tvrde turski mediji bliski Bešiktašu, Mandžukiću ponudili čak i veći ugovor od onog kojeg su mu nudili u zimi.

Na Mandžukićevu će odluku sigurno utjecaja imati njegov prijatelj i bivši suigrač iz hrvatske reprezentacije Domagoj Vida koji je jedan od stožernih igrača Bešiktaša, a pojedini izvori bliski klubu tvrde kako je Mandžo praktički već odlučio te bi u sljedećih nekoliko dana trebao i potpisati ugovor s turskim prvakom Bešiktašem.