ipak je to MICHAELOV SIN

Mick Schumacher najveća je štetočina Formule 1, ali u legendarnoj momčadi vjeruju u njega; Ferrari je objavio sjajnu vijest za malog Schumija

22.12.2021 u 14:25

Bionic
Reading

Mick Schumacher (22), sin legendarnog sedmerostrukog svjetskog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera, sljedeće sezone će biti jedan od rezervnih vozača momčad Ferrarija! Tu funkciju Mick obavljati paralelno sa svojom ulogom vozača u momčadi Haas...

Svoju prvu sezonu u Formuli 1 Mick Schumacher (22) neće pamtiti po dobru. Svi su od sina legendarnog Michaela Schumachera očekivali puno više, a on nije uspio osvojiti niti jedan jedini bod.

Kao opravdanje za ovaj neuspjeh može mu poslužiti činjenica da je momčad Haas-Ferrari tek 'ispostava' velikog Ferrarija, njihov bolid jednostavno nije bio konkurentan. No, veći je problem činjenica da je Mick Schumacher i službeno najveća 'štetočina' netom završene sezone Formule 1. Schumacherove nesreće su rezultirale štetom od 4,212.500 milijuna eura, što ga stavlja na vrh ljestvice, odmah ispred vozača Ferrarija Charlesa Leclerca sa 4,046 milijuna eura štete.

>> Šokantne brojke! Objavljeno koliko je koji vozač zbog nesreća koštao svoju momčad u Formuli 1; po ovome je Mick Schumacher najgori

Bez obzira na sve to, u malog Schumija i dalje čelnici Ferrarija imaju veliko povjerenje, pa su tako objavili sjajnu vijest za njega.

  • +8
Formula 1, VN Saudijske Arabije, 2021. Izvor: EPA / Autor: STR

Mick Schumacher će sljedeće sezone biti jedan od rezervnih vozača momčad Ferrarija! Tu će funkciju obavljati paralelno sa svojom ulogom vozača u momčadi Haas. Mick će poziciju rezervnog vozača Ferrarija dijeliti s bivšim pilotom Alfa Romea Antoniom Giovinazzijem.

Giovinazzi će biti rezerva na 12 utrka, a Schumacher na 11, kada Talijan bude zauzet utrkama u Formuli E. Rezervni vozač ima ulogu zamjene redovnog vozača momčadi ako ovaj ne može nastupiti na utrci. Ako će Mick Schumacher morati 'uskočiti' u momčad Ferrarija, njegovo mjesto u Haasu će zauzeti Brazilac Pietro Fittipaldi (unuk legendarnog Emersona Fittipaldija i brat Enza Fittipaldija koji se također bori za mjesto u Formuli 1).

  • +9
Slavlje Maxa Verstappena Izvor: EPA / Autor: Ali Haider

'Mich Schumacher je Ferrarijev vozač. To nećemo zaboraviti. Bio je dio naše akademije, a tu akademiju imamo kako bismo otkrili tko bi mogao biti vozač Ferrarija u budućnosti', rekao je direktor momčadi Ferrarija Mattia Binotto.

Svi se sad samo nadaju da Mick neće napraviti još i više štete nego što je to napravio ove sezone...