šokirani Nicholas Latifi

Dramatična ispovijed vozača Formule 1 čija nesreća Maxu Verstappenu donijela titulu prvaka: Dobio sam prijetnje smrću...

22.12.2021 u 13:06

Bionic
Reading

Vozač Williamsa Kanađanin Nicholas Latifi (26) ostao je šokiran 'mržnjom, zlostavljanjem i prijetnjama nasiljem' koje je dobio nakon nesreće u posljednjoj utrci svjetskog prvenstva Formule 1 u Abu Dhabiju

Nesretni se Nicholas Latifi (26) pet krugova prije kraja zadnje utrke sezone za Veliku nagradu Abu Dhabija zabio u zid, safety car je izašao na stazu, što je Maxu Verstappenu omogućilo da sustigne Lewisa Hamiltona te ga s novim gumama prestigne u zadnjem krugu za pobjedu i naslov svjetskog prvaka Formule 1.

Prije Latifijeve nesreće Hamilton je jurio prema rekordnom osmom naslovu, ali...

'Primio sam tisuće poruka na svoje račune na društvenim mrežama. Većina je bila podrška, ali bilo je i puno mržnje i zlostavljanja', rekao je Latifi u otvorenom pismu koje je objavio na društvenim mrežama.

Latifi je prihvatio da kao 'sportska osoba koja se natječe na svjetskoj pozornici' očekuje kritike, ali ga je šokirao 'ekstremni ton mržnje, zlostavljanja, pa čak i prijetnje smrću'.

  • +9
Slavlje Maxa Verstappena Izvor: EPA / Autor: Ali Haider

Otkrio je kako je izbrisao Instagram i Twitter sa svog telefona nakon utrke jer je očekivao virtualne napade.

'Namjerno sam se klonio društvenih medija kako bih pustio da se stvari slegnu. Ali mnogi komentari koje sam primio prošli tjedan prešli su granicu', napomenuo je šokirani Nicholas Latifi.

  • +8
Formula 1, VN Saudijske Arabije, 2021. Izvor: EPA / Autor: STR

Novi svjetski prvak Max Verstappen je prošlog tjedna istupio u Latifijevu obranu, rekavši da su nesreće samo dio automobilskih utrka i da bi bilo nepravedno okriviti Kanađanina.