dosta mu je

Michael Jordan prodaje Hornetse za čak tri milijarde dolara

17.06.2023 u 12:24

Bionic
Reading

Ponajbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan (60) postigao je dogovor o prodaji svog većinskog udjela u Charlotte Hornets grupi koju vode Gabe Plotkin i Rick Schnall

U iščekivanju odobrenja Upravnog odbora NBA lige, transakcija će okončati Jordanov trinaestogodišnji rad kao jedinog većinskog crnog vlasnika kluba NBA lige. No, zadržat će manjinski vlasnički udio u klubu.

Prema ESPN-u, prodaja je procijenjena na približno tri milijarde dolara.

Plotkin, koji je 2019. godine stekao manjinski udio u Hornetsima, od te je godine bio alternativni guverner u Upravnom odboru NBA lige, a osnivač je i glavni investicijski direktor tvrtke Tallwoods Capital LLC.

Schnall, koji je manjinski vlasnik Atlanta Hawksa, alternativni je guverner u Upravnom odboru NBA lige od 2015. godine. Schnall je u procesu prodaje svog udjela u Hawksima.

Michael Jordan (60) će nastavit nadgledati košarkaške operacije tijekom NBA drafta 2023. koji će se održati u četvrtak. Hornetsi drže drugi ukupni izbor drafta nakon što su završili s omjerom 27-55 u sezoni 2022./'23.

Jordan je počeo kao manjinski ulagač u franšizu 2006. godine, kada je momčad nazvana Charlotte Bobcats.

Zatim je postao većinski vlasnik franšize 2010. godine kada je kupio momčad za 275 milijuna dolara od bivšeg većinskog vlasnika Boba Johnsona. Tim potezom postao je prvi bivši NBA igrač koji posjeduje kontrolni udio u jednom timu.U godinama otkako je Jordan postao većinski vlasnik franšize, momčad je samo dva puta ušla u doigravanje (2014., 2016.), oba puta izgubivši u prvom kolu.

Kao jedan od najboljih igrača svih vremena, Jordan je igrao za Chicago Bullse (1984./'98.) i Washington Wizardse (2001./'03.). S Bullsima je osvojio šest titula NBA prvaka, šest je puta bio MVP finala, pet puta MVP regularne NBA sezone, 14 puta je biran u NBA All-Star momčad i 10 puta u prvu momčad NBA lige.