Liga nacija logo sponzori

ljudi 'u crnom'

Ovo je sudac koji će 'vatrenima' suditi finale Lige nacija; nije nam donio sreću...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 17.06.2023 11:47
  • Objavljeno 17.06.2023 u 11:47
Bionic
Reading

Iskusni njemački sudac Felix Zwayer (42) dobio je čast dijeliti pravdu na finalnoj utakmici trećeg izdanja Lige nacija između Hrvatske i Španjolske (nedjelja, 18. lipnja, 20.45 sati, Rotterdam, De Kuip)

Nikad Felix Zwayer (42) nije sudio hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, ali je čak pet puta sudio hrvatskim klubovima u europskim natjecanjima. No, Felix ipak nije bio Srećko za naše predstavnike...

Naime, u tih su pet utakmica naši klubovi upisali samo jednu jedinu pobjedu, učinio je to Dinamo 2012. godine protiv Ludogoreca. No, ima Dinamo i dva poraza na susretima koje je sudio Felix Zwayer, protiv Černomoreca 2013. te protiv Seville 2016. godine. Ništa bolje nisu prošli Hajduk i Rijeka. 'Bili' su nakon penala izgubio od Maccabi Tel Aviva, dok je Rijeka 2017. godine izgubila od Olympiacosa.

'Izuzetno sam sretan što mi je UEFA ukazala povjerenje i osjećam da sam spreman za ovu utakmicu. Ovo je velika utakmica, zadnja u nizu finala koja su se odigravala posljednjih tjedana. Vrlo sam ponosan što imam priliku, nadam se, nastupiti jednako dobro kao i suci koji su sudili ostala finala', rekao je Zwayer koji je u Bundesligi debitirao 2009. godine, a od 2012. je na FIFA listi najboljih svjetskih sudaca. Iza njega je čak 211 utakmica u Bundesligi, 26 u Ligi prvaka, 25 u Europskoj ligi, 28 u njemačkom Kupu.

Pomoćni suci su Zwayerovi sunarodnjaci Stefan Lupp i Marco Achmuller, a četvrti sudac je Slovak Ivan Kružilak.

U VAR-sobi sjedit će Nijemac Sven Jablonski i Englez Stuart Atwell.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal