ZLATNA PIRUETA U SISKU

U najavi najstarijeg klizačkog natjecanja, stigao je i žestoki odgovor Zlatku Daliću: To je neprimjerena izjava...

07.12.2022 u 12:50

Bionic
Reading

Najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju Zlatna pirueta od četvrtka će se do subote drugu godinu zaredom održati u Ledenoj dvorani Zibel u Sisku.

Za natjecanje iz ISU Challenge serije prijavljeno je gotovo 150 klizačica i klizača iz 38 zemalja svijeta, a hrvatsku će predstavljati reprezentativka Hana Cvijanović. Na žalost, danas je zbog ozljede natjecanje morao otkazati naš Charles Henry Katanović.

'Veselim se Pirueti, nakon tri godine ponovno ću nastupiti na ovom natjecanju. Prošle godine se na žalost nisam natjecala zbog ozljede, godinu prije je natjecanje otkazano zbog COVID-a. Nikada se nisam natjecala u Sisku pa je i to novo iskustvo za mene. Sljedeći tjedan nas tamo čeka i Državno prvenstvo. Obzirom da još od zagrebačkog potresa nemamo mogućnost klizati u Ledenoj dvorani Doma sportova u Zagrebu, hvala Sisku što nas je ugostio i drugu godinu', rekla je Hana Cvijanović.

'Pozivam sve da nas dođu gledati ova tri dana u Ledenu dvoranu Zibel. Znam da je u petak nogometna utakmica, ali biti će zanimljivo i u Sisku, obećavam! Nadam se da će nogometaši u petak slaviti u regularnom dijelu, da neće biti produžetaka, a onda jurite u Zibel da gledate i vrhunsko klizanje', poručila je Hana.

Direktorica Zlatne piruete i glavna tajnica Hrvatskog klizačkog saveza Melita Juratek reagirala je na izjavu hrvatskog noogmetnog izbornika Zlatka Dalića.

Dalić je novinarima na konferenciji rekao da 'nije pošteno prema ovim dečkima secirati igru, secirati kako, što, oni su ušli među osam na svijetu, nemojte secirati je li bilo lijepo ili ne, je li bilo dobro ili ne, ovo nije umjetničko klizanje, ovo je borba za rezultat'.

'Uistinu mi je žao što je dan prije početka najstarijeg natjecanja u svijetu u umjetničkom klizanju, 54. Zlatne piruete Zagreba, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije gospodin Zlatko Dalić dao neprimjerenu izjavu, obraćajući se prema drugom sportu bez poštovanja. Umjetničko klizanje na ljestvici je najtežih sportova, svega nekoliko mjesta iza nogometa, a oba sporta nalaze se u top 20 najtežih sportova. Želim svu sreću našim nogometašima, želim im pobjedu, bez produžetaka i bez penala kako bi svi ljubitelji sporta odmah nakon utakmice mogli pojuriti u Sisak gledati i uživati u umjetničkom klizanju na 54. Zlatnoj pirueti', rekla je Melita Juratek.