STAO U OBRANU SUIGRAČA

Hakimijev ples nakon pobjedničkog gola bila je čista provokacija; možda se i Španjolci sada smiju...

07.12.2022 u 11:44

Bionic
Reading

Marokanci su u utorak napravili veliko iznenađenje, te su u osmini finala SP-a zaustavili Španjolce. Nakon 120 minuta bilo je 0:0, a u raspucavanju s bijele točke uspješniji su bili Regraguijevi igrači. Pobjednički penal zabio je Achraf Hakimi, a potom si je priuštio i pobjednički ples.

Nogometaši Maroka plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što su u osmini finala na stadionu Education City boljim izvođenjem 11-eraca sa 3:0 svladali Španjolsku.

Tijekom 120 minuta nije bilo pogodaka, pa se po drugi put na ovom SP pristupilo izvođenju udaraca s bijele točke. I dok je u ponedjeljak hrvatski junak protiv Japana bio Dominik Livaković s tri obrane, u utorak se u marokanskog junaka pretvorio Yassine Bounou koji je zaustavio dva od tri udarca španjolskih igrača, Soleru i Busquetsu, dok je Sarabia zatresao vratnicu. S druge strane, tri od četiri marokanska izvođača su bila precizna, Unaija Simona su svladavali Sabiri, Ziyech i Hakimi.

Nakon što je zabio pobjednički penal, Hakimi je i zaplesao. Španjolcima nije dugo trebalo kako bi shvatili kome je branič PSG-a poslao poruku.

Naime, Hakimijev ples protumačen je kao provokacija Luisa Enriquea, španjolskog izbornika, kojeg nakon ovog poraza čekaju teški dani i pitanje je hoće li ostati na ovoj funkciji.

Razlog je Enriqueovo nepozivanje Sergija Ramosa u reprezentaciju, s kojim Hakimi dijeli svlačionicu u Parizu.

Na društvenim mrežama pojavio se video od prije nekoliko mjeseci kada su Hakimi i Ramos proslavili jedan pogodak baš tim plesom, a sada je Marokanac 'podsjetio' Enriquea na njegov izbor putnika za Katar.

Tko zna, možda se i španjolski navijači sada smiju, jer postaju svjesni da je kalkuliranje u ogledu s Japanom bilo kontraproduktivno.

  • +12
SP Katar 2022: Maroko - Španjolska, 6.12.2022. Izvor: EPA / Autor: MOHAMED MESSARA