STARI DERBI

Medvjedi slomili Jesenice i prekinuli crni niz

09.10.2009 u 21:33

Bionic
Reading

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka upisali su četvrtu pobjedu u austrijskoj EBEL ligi i prekinuli niz od šest uzastopnih poraza. Trijumf je vredniji jer je došao u prijestolnici slovenskog hokeja, Jesenicama, a konačan rezultat bio je 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Medvjedi su protiv nominalno najslabije momčadi lige nakon prvog perioda imali zaostatak, no nisu klonuli i na kraju im se trud isplatio. Istina, pozitivan rezultat bez sjajnog vratara Kristana, koji je inače rodom iz Jesenica i doživljavao je frenetične zvižduke domaće publike, ne bi bio moguć. Iako su Jesenice imale dvostruko više udaraca na gol (36:18), Slovenac je pohvatao 34 lopte i svom matičnom klubu oduzeo mogućnost druge pobjede u sezoni.

Jesenice su povele u četvrtoj minuti preko Saboliča, no sredinom prve trećine 'medvjede' je u igru vratio Mike Ouellette. Jedini gol u drugom dijelu bio je djelo Aarona Foxa, a nakon izjednačenja domaćina činilo se da će dvoboj otići prema produžetku.

Ipak, Medveščak je posljednju minutu i pol dobio priliku s igračem više, a susret je 48 sekundi prije kraja odlučio John Hecimovic.

Nakon 11 kola Medveščak je osmi sa 11 osvojenih bodova, dok je vodeći i dalje Villach sa 18 bodova iz 12 nastupa. Sljedeću utakmicu Medveščak igra u nedjelju u 18 sati kada u Domu sportova gostuje mađarska Alba.