PORAZ NA ICE FEVERU

'Medvjedi' se trgnuli nakon zvižduka, ali bilo prekasno

13.01.2013 u 20:00

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka upisali su neočekivani i zasigurno najneugodniji poraz sezone. U prvoj utakmici drugog dijela Arena Ice Fevera u Zagrebu je 3:2 slavio daleko najlošiji sastav lige – Innsbruck

Vjerojatno ni 11:2 poraz kod Villacha ne boli koliko ovaj od momčadi kojoj je to bila sedma sezonska pobjeda u 41. utakmici! Indolentan pristup zagrebačke momčadi možda je potaknuo slab odaziv publike, s obzirom da su ogromnu dvoranu zagrebačke Arene 'krasile' uglavnom prazne stolice.

Michael Bartlett zabio je vodeći pogodak za goste u 16. minuti prve trećine, a isti je igrač nakon pet minuta druge povisio na 2:0. Samo minutu kasnije Jonathan Insana zabio je za nevjerojatnih i nepomislivih uoči utakmice 3:0 za goste. Nakon toga 'medvjedima' su s tribina stigli zvižduci.

Unatoč velikom pritisku do kraja susreta Medveščak je uspio samo smanjiti u 55. odnosno 59. minuti preko Davida Brinea, odnosno Andyja Serticha.

Recimo da je junak susreta bio gostujući vratar Thomas Tragust, koji je obranio preko 40 udaraca zagrebačkih hokejaša prije negoli je primio prvi pogodak. Spomenimo i da Innsbruck u prosjeku prima pet pogodaka po susretu u EBEL ligi!

Od ostalih rezultata izdvojimo pobjedu vodeće Vienne u češkoj kod Znojma, s kojom se odvojila od Medveščaka na tri boda svega tri kola prije kraja prve faze natjecanja.

Pred 'medvjedima' su još četiri utakmice u Areni, a prvi sljedeći suparnik, u gostima, je SAPA Fehervar.

EBEL liga, 41. kolo:

Linz - Salzburg 1:0
Graz - SAPA Fehervar 3:1
Medveščak - Innsbruck 2:3
Dornbirner - Olimpija 4:1
Villach - Klagenfurt 4:4 (produžetak)
Znojmo - Vienna 1:4