EUFORIJA U ZAGREBU

Medo u punoj dvorani pobijedio Jesenice

11.09.2009 u 20:31

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka nisu mogli poželjeti bolje otvaranje EBEL lige. U dvoboju prvog kola 'medvjedi' su pred više od 5.000 gledatelja u Domu sportova nakon produžetka pobijedili Jesenice 6:5 (1:1, 3:3, 1:1, 1:0)

Medveščak je došao do pobjede u sjajnom ozračju punog Doma sportova, a pobjednički pogodak postigao je Robby Sandrock u 47 sekundi produžetka.

Jesenice su povele pogotkom Estonca Andreja Makrova u desetoj minuti i 39 sekundi prve trećine, no Medveščak je u vrlo brzo izjednačio, a strijelac je bio Andy Sertich s igračem manje (13:07).

Početkom druge trećine Medveščak je krenuo furiozno i u razmaku od pet minuta postigao je tri pogotka. Prvo je John Hecimovic na asistenciju Aarona Foxa u drugoj minuti trećine doveo Medveščak u vodstvo 2:1. Medveščak je u tim trenucima imao dva igrača više na ledu, a s dva igrača više postigao je i treći pogodak, a strijelac je ponovo bio Hecimovic. U petoj minuti već je bilo 4:1, a pogodak je postigao T. J. Guidarelli na asistenciju Hecimovica. Ipak do konca trećine Slovenci su uspjeli izjednačiti, a strijelci su bili Rok Tičar (35:38), Andrej Troščinski (37.52) i Marjan Manfreda (39:02).

Domaćin je dobro došao odmor, jer je na otvaranju posljednje dionice ponovo bio bolji i u devetoj minuti trećine Marko Lovrenčić je doveo Medveščak u vodstvo. Samo minutu kasnije, izjednačio je Alexander Duck. Do konca utakmice nije bilo pogodaka, pa je pobjednik razriješen u produžetku. Medveščak je iskoristio igrača više i Sandrock je donio pobjedu hrvatskom klubu.

U susretu drugog kola Medveščak će u nedjelju gostovati kod EHC LIWEST BW Linza, a idući susret u Zagrebu je 18. rujna kada u Dom sportova dolazi Olimpija.