nogometni bolt

Mbappe pomakao granice! Francuski analitičari izračunali koju je brzinu dostigao prije nego je zabio gol i svi su ostali u čudu

08.02.2021 u 14:53

Bionic
Reading

Poznato je kako napadač francuskog PSG-a Kylian Mbappe slovi kao najbolji mladi igrač na svijetu, a veliku ulogu u njegovoj karijeri igra i brzina kojom pomiče granice

Tako je i je u posljednjem kolu francuskog nogometnog prvenstva, u kojem su nogometaši PSG-a u gostima svladali Marseille 2:0, zabilježeno koju je brzinu postigao 22-godišnji Kylian Mbappe.

Već u 9. minuti utakmice upravo je Mbappe zabio je gol i to nakon sprinta kakav se rijetko viđa jer je pretrčao gotovo cijeli teren. Akcija je bila primjer zastrašujuće brzine i kontrole koju posjeduje Kylian Mbappe, napadač kojeg u svojim redovima žele vidjeti svi najbogatiji klubovi svijeta, ali čelnici PSG-a to ne žele ni čuti. Naime, nakon jednog kornera Marseillea Mbappe je u punom trku krenu o u kontranapad i nakon što je u punom sprintu istračao malo manje od 100 metara zabio je gol koji je mnoge podsjetio na Brazilca Ronalda kada je ovako zabijao u Barceloni, Interu i drugim klubovima.

Ubrzo su ljudi koji analiziraju utakmicu objavili podatak kako je Mbappe dostigao brzinu od čak 3 km/h prilikom čega se ne bi posramili mnogi atletičari. Zaista nevjerojatno, a kako je to izgledale pogledajte u priloženom videu.

Usporedbe radi kada je Jamajčanin Usain Bolt postavio svjetski rekord na 100 metara 2009. u Berlinu (9.58 sekundi!) prosječnom brzinom od 37.58 km/h uz dodatak kako je između 60 i 80 metara dostigao brzinu od 44.72 km/h što je najveća zabilježena brzina čovjeka u povijesti.