formula 1

Max Verstappen bio je najbrži na posljednjem slobodnom treningu uoči VN Velike Britanije, ali Ferrari i Mercedes opasno prijete

02.07.2022 u 14:33

Bionic
Reading

Treći slobodni trening za VN Velike Britanije na legendarnoj stazi Silverstone prošao je u suhim uvjetima, a najbrži je bio Max Verstappen u Red Bullu. Aktualni je svjetski prvak Formule 1 bio četiri desetinke brži od momčadskog kolege Sergia Pereza, a treći je bio Ferrarijev Charles Leclerc

Ovo bi mogao biti zanimljiv vikend na Silverstoneu. Barem ako je suditi po slobodnim treninzima uoči sutrašnje utrke za Veliku nagradu Velike Britanije.

Na posljednjem su treningu dominirali bolidi Red Bulla, Max Verstappen bio je prvi, a Sergio Perez drugi. Odmah iza njih stigao je Charles Leclerc čiji Ferrari ponovno radi onako kako bi i trebao, a to jamči neizvjesne kvalifikacije i dobru sutrašnju utrku.

Iza vodećeg trojca našla su se dva 'preporođena' Mercedesa. Lewis Hamilton bio je četvrti, a George Russell peti, dok je Carlos Sainz u Ferrariju bio šesti.

Ostatak 'oktanskog cirkusa' bio je za više od sekunde sporiji, Lando Norris u McLarenu kasnio je 1,2 sekunde za vodećim, kao i osmi Valtteri Bottas u Alfa Romeu. Deveti je Mick Schumacher u Haasu, a prvih deset zatvara Fernando Alonso u Alpineu.

Kvalifikacije za utrku na rasporedu su od 16 sati.