ne mogu oni zajedno

Nesretni Armenac po drugi je put u karijeri morao pobjeći od Josea Mourinha; spas je sada pronašao u redovima Intera

02.07.2022 u 13:19

Bionic
Reading

Henrik Mkhitaryan (33) napustio je Romu te će karijeru nastaviti u redovima milanskog Intera, potvrdili su 'nerazzurri'. Armenski je veznjak potpisao na dvije godine

Službeno, Henrik Mkhitaryan (33) se s Romom nije uspio dogovoriti oko uvjeta za produženje suradnje, no njegov je odlazak s Olimpica bio siguran još u trenutku kad je Jose Mourinho stigao u grad.

Naime, Mkhitaryan već drugi put bježi od Mourinha. Prvo su surađivali u Manchester Unitedu, ali negdje je 'zaiskrilo' pa je sjajni armenski veznjak morao napustiti Old Trafford u siječnju 2018. godine.

Iz Arsenala je u ljeto 2019. godine stigao u Romu, prvo na posudbu, a 'vučica' je otkupila njegov ugovor u ljeto 2020. godine. No, njegova sreća u Rimu nije dugo trajala jer je prošle sezone trenerom imenovan Jose Mourinho...

Zbog 'mira u kući' Mourinho ga je 'istrpio' do kraja ove sezone kad mu je istakao ugovor te je Henrik Mkhitaryan kao slobodan igrač sad potpisao dvogodišnji ugovor s Interom.

U karijeri je Mhitarjan nastupao još i za Šahtar iz Donjecka te Borussiju Dortmund iz koje je 2016. godine za 42 milijuna eura i stigao u Manchester United.