KAKO ĆE PROSINEČKI NA KLUPU?

Marković: Robiju ne mogu ja dati licencu

19.01.2011 u 11:13

Bionic
Reading

Iako je Robert Prosinečki već odradio dio priprema s Crvenom zvezdom, njegov status na klupi beogradskog prvoligaša, čini se, nije još definiran

Naime, Prosinečki nije imao potrebne dokumente za dobivanje trenerske licence, pa je na relaciji HNS (Hrvatski nogometni savez) - FSS (Fudbalski savez Srbije) stiglo do prepiske. Predsjednik HNS-a Vlatko Marković za Blic je rekao da ne može utjecati na svoj savez, to jest Trenersku akademiju kako bi se ubrzalo izdavanje potrebnih dokumenata.


Prosinečki bi danas protiv Zete trebao odraditi prvu utakmicu kao trener Zvezde, ali za dobivanje licence s kojom bi mogao voditi svoju momčad u utakmicama Jelen Superlige sve je manje vremena.

'Nemam pravo dodjeljivati UEFA trenersku licencu nikome, nikada to nisam radio i tko god kaže da imam tu mogućnost, ne govori istinu. Pitanje dodjeljivanja trenerskih licenci u našem savezu je za Trenersku akademiju. U ovom slučaju nisam taj koji odlučuje bilo što, a to i ne želim', rekao je Marković u razgovoru za srpski Blic.

Iz Crvene zvezde stižu uvjeravanja da će biti sve u redu?

'Naša akademija ima svoja pravila, pretpostavljam da srpska trenerska škola ima svoja. Svojim trenerima iz reprezentacije nisam se nikada miješao u to tko će i kada igrati. Ne pada mi zato na pamet ni da se miješam u posao onih koji rukovode školom. Prosinečki je bio veliki nogometaš, odličan na terenu kao dio stručnog stožera naše reprezentacije, koja je dugi niz godina među deset najboljih po rejtingu FIFA-e. Znam koliko vrijedi, ali ne mogu mu ja izdati trenersku licencu na svoju ruku. Da li će dobiti dozvolu za rad, ovisi o srpskom savezu i organima koji o tome odlučuju', zaključio je prvi čovjek HNS-a.