diljem europe

Marko Livaja pogotkom otvorio put AEK-u do pobjede; Borna Barišić zabio iz 'slobodnjaka' za siguran prolazak Rangersa u kupu

29.11.2020 u 23:41

Bionic
Reading

Ovog vikenda od stalnih igrača na popisu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatka Dalića, među strijelce upisao se samo Borna Barišić. No, zabio je i jedan bivši, kojeg je Dalić isprobavao u prvoj sezoni Lige nacija, a riječ je o Marku Livaji

U susretu 10. kola grčkog nogometnog prvenstva AEK je na gostovanju pobijedio Asteras Tripoli sa 2:1, a prvi pogodak za atenski sastav zabio je Marko Livaja.

Hrvatski napadač je zabio svoj drugi gol u sezoni u 13. minuti. Izjednačio je Jeronimo Barrales u posljednjoj minuti prvog dijela, a pobjedu gostima donio je Karim Ansarifard u 58. minuti.

Livaja je igrao cijeli susret za AEK.

Gostujuću pobjedu ostvario je i PAOK porazivši Lamiju sa 2:0 golovima Tzolisa (12) i Vieirinhe (64).

Antonio Čolak je za goste igrao posljednjih devet minuta.

Panathinaikos je pobijedio Panaitolikos sa 2:1, a za goste je prvih sat vremena igrao Antonio Jakoliš.

Za domaći sastav zabili su Macheda (19) i Liavas (43-ag), dok je Mendoza golom iz jedanaesterca u četvrtoj minuti nadoknade postavio konačnih 2:1.

Na ljestvici vodi Olympiakos sa 22 boda, PAOK ima bod manje, a treći je AEK sa 19 bodova.

U Škotskoj su se ovog vikenda igrale kup-utakmice.

Nogometaši Rangersa izborili su plasman u četvrtfinale škotskog Liga kupa nakon što su na gostovanju pobijedili Falkirk sa 4:0 uz pogodak i asistenciju Borne Barišića.

Hrvatski reprezentativac pružio je sjajnu predstavu na Venue Falkirk Community stadionu u Falkirku upisavši pogodak i asistenciju.

Gosti su poveli u 6. minuti golom Jermaina Defoea, na 2:0 je povisio Calvin Ughelumba u 30. minuti, a u 41. minuti se među strijelce upisao i Barišić sjajnim golom iz slobodnog udarca.

U drugom dijelu Rangers je zabio još jedan pogodak, u 51. minuri Barišić je asistirao Jamesu Tavernieru za konačnih 4:0.

Barišić je igrao do 55. minute, dok je Nikola Katić izvan stroja zbog ozljede.

Drugi škotski velikan Celtic kod kuće je izgubio od Ross Countyja sa 0:2, a golove su zabili Ross Stewart (39-11m) i Alex Iacovitti (84).