zaslužio je priliku

Mario Mandžukić u senzacionalnom se transferu trijumfalno vraća u Italiju; ovaj se poziv ne odbija...

03.07.2020 u 19:35

Bionic
Reading

Talijanski mediji tvrde kako je povratak Marija Mandžukića u Serie A praktički gotova stvar. Bivši je hrvatski reprezentativac nakon odlaska iz Juventusa sreću potražio u Kataru, ali ipak to nije njegova razina nogometne kvalitete. Jasno je to i brojnim europskim klubovima koji bi ga željeli vidjeti u svojim redovima, no Mandžo ima svog favorita

Posljednjih su se nekoliko tjedana Mario Mandžukić (34) je 'tražena roba'. Hrvatski napadač ove je zime morao napustiti Juventus te je prihvatio ponudu katarskog Al Duhaila, no ipak je to momčad debelo ispod razine njegove kvalitete.

Jasno je to i brojnim europskim klubovima koji su krenuli u lov na Mandžu. Prvo su se u akciju dali turski velikani Galatasaray, Fenerbahče i Bešiktaš, potom se sramežljivo ponovno spominjala mogućnost da Mandžukić krene put Manchester Uniteda, a onda se u igru ubacio i Milan koji bi ga doveo kao zamjenu za Zlatana Ibrahimovića.

No, sve su to bili tek sramežljivi pokušaji, konkretan je bio tek Fenerbahče, no nešto će se ipak pitati i Mandžu koji ima nekih neriješenih računa u Serie A.

Zato je u akciju krenuo novi prvoligaš Benevento! I čini se kako u ovom trenutku ima najviše šansi da angažira našeg napadača. Zašto?

Prvo, trener Beneventa je legendarni Filippo Pipo Inzaghi, nekad sjajni napadač koji jednostavno obožava Marija Mandžukića i tu fascinaciju niti ne pokušava sakriti. Dapače, svojedobno je priznao kako svojim igračima pušta snimke Mandžinih igara i savjetuje im da ga jednostavno kopiraju na terenu.

Uz to, i Mandžo cijeni Inzaghija, njegov poziv zasigurno ne bi odbio. A Benevento ima novac za njegov angažman, spreman je platiti tri i pol milijuna eura odštete Al Duhailu. Uz to bi momčad novog člana Serie A za sljedeću sezonu angažirala i Andrea Schürrlea te bi Mandžo i on bili nositelji igre ove momčadi.

A Mandžukić bi se više od svega želio vratiti u Serie A, sve samo kako bi se osvetio Juventusu koji ga se preko noći tako lako odrekao. Protiv 'stare dame' Mario Mandžukić bi imao nikad veći motiv...