nakon dugih 14 godina

Marco Materazzi napokon otkrio što je rekao Zinedineu Zidaneu da ga je ovaj udario glavom i zaradio crveni karton na svojem oproštaju

04.05.2020 u 06:49

Bionic
Reading

Prošlo je 14 godina od trenutka kada je Marco Materazzi isprovocirao Zinedinea Zidanea u finalu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj zbog čega ga je ovaj glavom udario u prsa i dobio crveni karton na svojoj oproštajnoj utakmici

Jedna od najupečatljivijih i najpoznatijih scena u povijesti nogometa je svakako ona s utakmice finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine. Igrali su Francuska i Njemačka i bila je to zadnja utakmica Zinedinea Zidanea u njegovoj igračkoj karijeri. U toj karijeri, jednoj od najvećih u povijesti nogometa, do tog je finala zaradio samo 10 crvenih kartona.

Trebala je to biti prava svečanost i veliko finale kojim će se jedan od najboljih u povijesti oprostiti od nogometa, a oprostio se na način na koji nitko nije očekivao, crvenim kartonom nakon što je glavom u prsa udario Marca Materazzija. Od tog trenutka prošlo je skoro 14 godina, a jedino što su zaraćeni igrači otkrili jest da je Talijan uvrijedio Francuzevu sestru, no ne i kako. Sve do sada.

Zidane je doveo Francusku u vodstvo zabivši iz penala i to panenkom, a Marco Materazzi je uspio izjednačiti nešto prije poluvremena. Nakon 90 minuta je rezultat ostao izjednačen pa se nastavilo u produžetke u kojima su ponovno glavne uloge imali jedini strijelci na ovoj utakmici.

U jednom trenutku Zidane i Materazzi su nešto pričali, a onda je kapetan Francuske zamahnuo glavom i čelom pogodio Talijana u prsa. Materazzi je naravno pao kao pokošen, a Zidane je dobio crveni karton i tako završio karijeru na način na koji se nije nadao. Uz to, Italija je na kraju pobijedila na jedanaesterce.

Cijelo je finale palo u drugi plan jer je sve zanimalo samo što je Materazzi rekao Zidaneu. Bilo je jasno da ga je isprovocirao, ali ne i kako. Mediji su najprije tvrdili da mu je Talijan vrijeđao majku, ali Materazzi je to odbacio i rekao da je pričao o njegovoj sestri.

'Moja je majka umrla kada sam imao 15 i nikada ne bih vrijeđao njegovu. Govorio sam o njegovoj sestri', rekao je Materazzi 2017. godine i još uvijek ostavio pod velom tajne što je točno rekao Zidaneu da je ovaj toliko poludio.

Sada, skoro 14 godina nakon, napokon imamo odgovor na to pitanje. Materazzi je na Instagramu uživo odgovarao na neka pitanja, a to naravno nije moglo proći bez pitanja o Zidaneu, udarcu glavom, crvenom kartonu i cijelom incidentu iz 2006. godine.

'Zidaneov udarac? Nisam to očekivao u tom trenutku. Imao sam sreće da me iznenadio jer da sam očekivao nešto tako bio bih spreman za to, a siguran sam da bi u tom slučaju obojica dobili crvene kartone', rekao je legendarni talijanski branič pa nastavio:

'Bilo je nekih kontakata među nama. On je zabio za Francusku u prvom poluvremenu i trener Marcello Lippi mi je rekao da ga čuvam. Nakon prvog grubljeg kontakta sam se ispričao, ali on je reagirao loše', rekao je Materazzi.

Okršaj između dvojca se nastavio. Kasni startovi, sitne provokacije i slično trajale su do 110. minute.

'Nakon trećeg jačeg prekršaja sam reagirao burnije, a on mi je rekao: 'Dat ću ti svoj dres nakon utakmice'. Odgovorio sam mu da bih radije njegovu sestru nego dres', rekao je Materazzi i otkrio tajnu čuvanu skoro 14 godina.