PRED ODLASKOM

Marcelo Brozović napušta Inter? Talijani mu ne mogu dati plaću koju zaslužuje, a ovo su zainteresirani klubovi kojima je to 'sitnica' za platiti

06.10.2021 u 13:47

Bionic
Reading

Marcelo Brozović mogao bi biti jedan od najtraženijih nogometaša na kraju sezone, ne samo zbog svojih kvaliteta, nego i jer bi u ljeto bio slobodan igrač

Hrvatski veznjak je po transfermarktu procijenjen na 40 milijuna eura i po vrijednosti je drugi naš reprezentativac iza Matea Kovačića (45 milijuna eura). No Brozović bi za zainteresirane klubove mogao biti besplatan, jer nije našao zajednički jezik s Interom te nije produljio ugovor koji mu istječe u lipnju 2022.

Zapelo je oko plaće, Brozović je jedan od ključnih karika u milanskom velikanu s kojim je prošle sezone osvojio Serie A, a novi trener Simone Inzaghi smatra ga nezamjenjivim u veznom redu.

No Inter u je u financijskoj krizi, pa ne može dignuti Brozovićevu godišnju plaću koja je zasad 3,5 milijuna eura, a hrvatski reprezentativac traži čak šest milijuna eura.

  • +4
Sassuolo - Inter, Serie A, sezona 2021/22 Izvor: EPA / Autor: SERENA CAMPANINI

Cijelu situaciju promatraju drugi europski velikani koji nemaju problema s prihodima pa tako Gazzetta dello Sport piše da 28-godišnjeg Brozovića u svojim redovima žele vidjeti PSG, Manchester United i Tottenham.