KOLEGIJALNOST

Maradona: Englezi su jedva čekali da se riješe Capella

10.02.2012 u 10:32

Bionic
Reading

Naprasan odlazak Fabija Capella s mjesta engleskog nogometnog izbornika odjeknula je svijetom. Tako se povodom toga oglasio i Diego Maradona

Argentinska nogometna legenda Diego Maradona prokomentirao je ostavku Fabija Capella ustvrdivši da je Engleski savez (FA) jedva čekao priliku da natjeraju izbornika na odlazak.

Menadžer nogometnog prvoligaša iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Al-Wasla nakon prvenstvene pobjede 1-0 nad Bani Yasom iskoristio je konferenciju za novinare kako bi dao svoj sud o šokantnoj ostavci izbornika engleske nogometne reprezentacije Fabija Capella.

'FA je iskoristio slučaj Terry kako bi se riješio Capella. Već dulje vrijeme nisu bili zadovoljni s njegovim radom pa su ovu situaciju iskoristili kao idealnu za rastanak s Talijanom', smatra Maradona kojeg Englezi prvenstveno pamte po zgoditku poznatom kao 'božja ruka' kada je na Svjetskom prvenstvu u Meksiku 1986. rukom postigao pogodak za svoju reprezentaciju protiv 'gordog albiona'.

Premda je zbog navedenog slučaja, ali i vrlo napetih političkih odnosa Engleske i Argentine zbog rata oko Falklandskih otoka čija je 30. godišnjica obilježena ovih dana, Maradona se također osjetio prozvanim ukazati da nikada ne bi prihvatio funkciju izbornika engleske reprezentacije.