veliki jubilej

Mandžo nije zabio Sportingu, ali pamtit će utakmicu iz Lisabona cijelog života

01.11.2017 u 10:27

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac i igrač Juventusa, Mario Mandžukić, u utorak je u Lisabonu stigao do lijepog jubileja - 100. nastupa u dresu 'stare dame'

Mario Mandžukić posljednji je put tri sezone u istom dresu povezao nastupajući za zagrebački Dinamo. Pomo je dvije sezone bio u Wolfsburgu, pa dvije u Bayernu, jednu u madridskom Atleticu i sada je već treću sezonu igrač 'Stare dame'.

  • +12
Mario Mandžukić potpisao novi ugovor s Juventusom Izvor: Reuters / Autor: Max Rossi

Doduše, ni u Torinu mu u početku nisu 'cvale ruže', već je čekao svoju priliku na klupi, jer imao je i sâm problema s ozljedama. Potom nije bio ni na idealnoj poziciji, no upornošću i borbenošću, ali i učinkovitošću, uspio je izboriti mjesto u početnoj postavi, a ono što je najvažnije - na poziciji koja mu odgovara, odnosno krilnog napadača.

'Mandžukić je igrač s karakterom, izvrsna je osoba', započeo je Allegri i pojasnio:

'Mario može igrati na bilo kojoj poziciji na terenu - može igrati kao stoper, a može i kao veznjak! Uvijek je spreman podrediti se momčadi. Mandžukić kao golman? Ne! Pa u Juventusu imamo dvojicu najboljih, Buffona i Szczesnyja, sretan sam što su u momčadi.'

OK, sada znamo da Allegri barem na jednoj poziciji ne računa na Mandžu, ali trener Juventusa tu nije stao s pohvalama za našeg napadača.

'On je sjajan igrač koji ima nevjerojatnu volju i odlučnost da igra na bilo kojoj poziciji u momčadi. Zato nam je tako važan', kaže Allegri i nastavlja:

'To je i jedan od najvećih razloga zašto Mario tako često igra. Ako zanemarimo njegovu natjecateljsku agresivnost, koja često ne izgleda baš lijepo onima koji ne razumiju sportsku strast, on je velik igrač, nezamjenjiv u našoj momčadi. Mislim da više ne moram objašnjavati koliko nam je važan'.

Sigurni smo da se nakon takvih riječi na Mandžukić neće žaliti. I da je jubilej - odnosno 100 odigranih utakmica u Juventusovu dresu - samo brojka u nizu i da će i hrvatski reprezentativac skupiti još jaaaako puno.