A GDJE JE ŠPANJOLSKA?

Mancini u Međugorju: Italija i Hrvatska prolaze skupinu Eura

27.03.2012 u 16:45

Bionic
Reading

Talijanski nogometni stručnjak Roberto Mancini iskoristio je slobodno vrijeme te je privatno doputovao u Međugorje. I tamo nije mogao pobjeći od novinara, a trener Manchester Cityja dao je svoju ocjenu skupine Eura u kojoj igra Hrvatska, te je kazao kojeg to hrvatskog nogometaša najviše cijeni

Trener engleskog premierligaša Manchester Citya i bivši talijanski nogometaš Roberto Mancini rekao je u utorak u poznatom marijanskom svetištu Međugorju, gdje privatno boravi dva dana, da očekuje da će se reprezentacije Hrvatske i Italije plasirati dalje iz skupine C na Europskom nogometnom prvenstvu koje se ove godine igra u Poljskoj i Ukrajini.

'Italija ima velike izglede proći skupinu, ali vjerujem to i za Hrvatsku. Uvjeren sam da i Hrvatska i Italija mogu proći dalje, iako, nogomet je čudna stvar', rekao je talijanski stručnjak na konferenciji za novinare u Međugorju. Hrvatska i Italija igraju u skupini s aktualnim europskim i svjetskim prvakom Španjolskom i Republikom Irskom.

Pri tome je dodao da je najbolji hrvatski nogometaš veznjak Luka Modrić, te da bi člana Tottenhama rado vidio u redovima Manchester Citya.

'Modrić je izvanredan igrač, jedan od najboljih u engleskom prvenstvu, no nije ga jednostavno kupiti jer igra u vrhunskom klubu', rekao je Mancini navodeći da i City ima jednog od najboljih nogometaša, reprezentativca BiH Edina Džeku

Tijekom ponedjeljka talijanski nogometni stručnjak posjetio je Brdo ukazanja te Obiteljski centar Papa Ivan Pavao II. koji skrbi za djecu bez roditelja.

Roberto Mancini rekao je o Međugorju da je došao u 'posebno mjesto' te da se hodočasnici iz Međugorja vraćaju kao bolji ljudi. Najavio je da će se ponovno vratiti u ovo mjesto u kojemu se prema navodima šestero vidjelaca Gospa ukazuje već trideset godina.

Riječi trenera Manchester Cityja u vezi šansi hrvatske nogometne reprezentacije na Euru valja shvatiti ipak kao kurtoazne. Naime, Mancini kao da je zaboravio da u istoj skupini igra i Španjolska, aktualni europski i svjetski prvaci, reprezentacija koja se ne sjeća kada je zadnji puta poražena.

Teško da će se dogoditi rasplet u kojem će skupinu proći Italija i Hrvatska, jer ipak, budimo realni, Španjolskoj je praktički rezervirano prvo mjesto u skupini, a tek za drugo će se 'potući' Hrvatska i Italija.