engleska liga

[FOTO] Manchester City nastavlja svoj nevjerojatni pobjednički niz; 'čekićari' su najnovija žrtva Pepa Guardiole i njegovih 'građana'

27.02.2021 u 15:41

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 26. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je na svom Etihadu svladao West Ham United 2:1

Manchester City je poveo u 30. minuti utakmice golom Rubena Diasa i to poslije fantastične asistencije Kevina De Bruynea.

Treba istaknuti kako su gosti iz Londona pružili dobar otpor, bili su ravnopravan protivnik većim dijelom utakmice. Osjetili su to 'građani' u 43. minuti kad je West Ham više nego zasluženo izjednačio preko Michaila Antonija.

No, City ima širinu i kvalitetu, a to je na kraju i presudilo. Pobjednik je odlučen u 68. minuti kad je za konačnih 2:1 zabio John Stones preciznim udarcem s nekih desetak metara.

U sudačkoj nadoknadi je West Ham mogao do izjednačenja, Diop je sjajno zaprijeti, no njegova je lopta otišla malo pored gola 'građana'.

  • +7
Manchester City - West Ham United, 27.2.2021. Izvor: EPA / Autor: Clive Brunskill / POOL

Statistički, bila je ovo 27. utakmica u niz bez poraza Cityja u svim natjecanjima. Posljednji su put izabranici Pepa Guardiole izgubili još 21. studenog na gostovanju kod Tottenhama. Od tada su nanizali 24 pobjede i samo tri remija.

Još je fascinantniji podatak kako je ovo 20. pobjeda u nizu Manchester Cityja! U svim natjecanjima! Niz je započeo slavljen protiv Southamptona, 19. prosinca prošle godine. I još traje...

City je sada uvjerljivo vodeći na prvenstvenoj ljestvici, uz utakmicu više drugoplasiranom Manchester Unitedu bježi čak 13 bodova!