RESPEKTIRA MRŠIĆA

Mamić uoči Splita o Haliloviću: To je poražavajući podatak!

14.02.2014 u 15:51

Bionic
Reading

Zagrebački Dinamo subotu u 17 sati (Arenasport 2, MXtv) igra protiv RNK Split utakmicu 22. kola MAXtv Prve lige

Bit će to prva utakmica Dinama na Maksimiru nakon dva mjeseca. Dan uoči susreta na konferenciji za medije trener Zoran Mamić otkrio je kako je u momčadi odlično raspoloženje i da jedva čekaju utakmicu, prenosi službena web stranica Dinama gnkdinamo.hr.

'Drago mi je što smo pred prvom domaćom utakmicom u nastavku prvenstva. Veselimo se utakmici, konačno dobrom terenu i vjerujemo da ćemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu te tako nastaviti formu iz Pule', kaže trener pa nastavlja s dobrim vijestima u vezi ozljeda:

'Jedino Husejinović nije u treningu, a Brozović, Pivarić, Šimunović i Šimunić su normalno trenirali s ekipom tako da je stanje sve bolje. Naravno, ovi koji su dulje bili out vjerojatno neće konkurirati još za ovu utakmicu.'

Svoje prve minute u dresu Dinama trebali bi sutra upisati Jeremy Taravel u obrani i Antonijo Ježina na golu:

'Ako u posljednji trenutak ne dođe do problema oni će sutra igrati. Kažem, moram biti oprezan jer smo posljednjih mjeseci zaista imali puno problema s ozljedama, a kako je čvrsto i oštro bilo recimo jučer na treningu, sve je upitno'.

Modre na domaćem otvaranju sezone čeka kvalitetan Split kojeg vodi Stanko Mršić, trener koji se često s Maksimira znao vraćati "dobro raspoložen":

'Da, Stanko Mršić je trener koji je imao dosta uspjeha protiv Dinama jer vrlo dobro zna postaviti obrambenu varijantu. Ipak, mislim da mu kvaliteta momčadi Splita ne dozvoljava igrati tako jer imaju igrače koji žele nešto napraviti u ofenzivnoj fazi. Očekujemo da će i Split igrati malo drugačije od Istre tako da će i zbog toga biti kvalitetnija utakmica, ali što god nas bude čekalo', želimo utakmicu odraditi na pravi način i dobiti.


Glavna tema je bila utakmica sa Splitom, ali trener je odgovorio i na pitanje u vezi Alena Halilovića te popisa izbornika Nike Kovača:

'Njegov status? Alen je član Dinama, trenira, igra i ponaša se jako dobro. Što se tiče reprezentacije, vjerojatno bi u Hrvatskoj bio konsenzus svih nogometnih djelatnika i navijača za recimo 16-18 igrača; za toliko bi se apsolutno svi složili koji trebaju biti. Kada smo kod onih ostalih tu bi svatko imao neki svoj ukus. Za mene je neupitno da Alen sa svime što je postigao sa svojih 17 godina: najmlađi strijelac u povijesti Dinama i lige, najmlađi debitant za reprezentaciju i još niz takvih uspjeha zaslužuje biti u reprezentaciji zbog odgovornosti prema hrvatskom nogometu. Ja znam da kada to kaže netko iz Dinama, a pogotovo ako nosi prezime Mamić, da je to kontraproduktivno, ali to su činjenice. Sjetite se Ronalda koji je sa 17 godina bio na Svjetskom prvenstvu bez da je uopće nastupio; takvih je primjera jako puno', kaže trener Modrih pa dodaje:

'Naravno, izbornik je taj koji odlučuje i njegovi rezultati će pokazati je li u pravu ili nije, ali kao trener Dinama moram reći da mi je nerazumljivo da na spisku od 27 igrača nema nijednog igrača Modrih. To je poražavajući i razočaravajući podatak.'

Cijeli članak pročitajte OVDJE