stiže Super Mario

Maldini nasmijao objašnjenjem zašto je doveo Mandžukića, a trener Milana iskreno rekao što uopće misli o hrvatskom napadaču

19.01.2021 u 09:33

Bionic
Reading

Paolo Maldini i Stefano Pioli prokomentirali su dolazak Marija Mandžukića u AC Milan

Mario Mandžukić je prošao liječnički pregled i potpisao za AC Milan. Dok se čeka predstavljanje i službena potvrda, dobrodošlicu mu je poželio Zlatan Ibrahimović koji je s dva gola srušio Cagliari.

'Mario Mandžukić je potpisao ugovor, postat će novi igrač Milana. Sad će nas biti dvoje za plašenje protivnika', otkrio je Ibrahimović odmah nakon susreta.

Mandžo bi trebao potpisati na šest mjeseci, a ako Milan izbori Ligu prvaka će mu se ugovor automatski produljiti na još jednu sezonu. Mandžin dolazak je potvrdio i legendarni Paolo Maldini koji je danas direktor u klubu.

'Mandžukićev dolazak samo potvrđuje našu strategiju koja se bazira na mladim igračima i pojačanjima u naponu snage', kroz smijeh je rekao Maldini pa ipak otkrio razlog dovođenja Hrvata:

'Dobro znamo njegov karakter. Imali smo prilike pričati s njim. U konstantnom smo kontaktu s trenerom koji potvrđuje ovakve poslove, ali na kraju je važno i što kolektiv misli. Oni koji su igraju nogomet znaju da ne trebate imati uvijek samo dobre dečke u ekipi. Ne kažem da je Mario loš, ali igrača njegova karaktera trebamo na terenu', rekao je Maldini.

Nakon pobjede protiv Cagliarija o Mandžinom dolasku se oglasio i trener Milana Stefano Pioli.

'Ibrahimović je rekao da će ga uzeti pod svoje. Sretan sam. Klub je ambiciozan i žele Milan vratiti u vrh nogometa, a Mandžukićev dolazak se uklapa u tu viziju. Trebamo što više igrača zbog silnih obaveza i problema koje imamo ove sezone. Jednako tako, igračima kažem da nije važan broj minuta, nego kvaliteta. Kada mi je klub rekao da ide po Mandžukića, odmah sam rekao da može. Razgovarao sam s njim i jako je motiviran. On je rođeni pobjednik', rekao je Pioli pa nastavio:

'Pronašli smo balans i igramo s dvojicom u napadu. Jedan je u sredini, a drugi malo s lijeve strane. Nisam još razgovarao s Marijom oko taktike jer ima toga dosta. Neizbježno je da će biti nešto promjena, ali ne smijemo previše riskirati forsiranjem igrača. Neke smo forsirali i u periodu od rujna do prosinca smo ostali bez mnogih zbog ozljeda. Sretan sam s odlukama kluba', poručio je Pioli.