mandžo na san siru

Otkrivamo detalje ugovora kojeg će Mario Mandžukić potpisati s Milanom; jedan je detalj posebno zanimljiv, a tiče se Lige prvaka

18.01.2021 u 06:54

Bionic
Reading

Mario Mandžukić u subotu je stigao u Milano, a danas bi trebao odraditi završne liječničke preglede i najkasnije u utorak potpisati ugovor s 'rossonerima'!

Dugo je Mario Mandžukić (34) 'vagao' brojne ponude, bilo je tu nekoliko izuzetno primamljivih, ali Mandžo je želio samo najbolje. I napokon je dočekao, na korak je do potpisa za Milan!

Od subote je Mandžukić u Milanu, a tijekom ponedjeljka bi trebao obaviti sve liječničke preglede te najkasnije u utorak potpisati za 'rossonere'!

Talijanski mediji uvjereni su kako je sve već dogovoreno, za njih je potpis Marija Mandžukića tek formalnost koju je malo poremetila zaraza koronavirusom u redovima Milana uoči današnjeg gostovanja na Sardiniji kod Cagliarija.

Iako konkretne informacije 'cure na kapaljku' doznajemo neke od detalja ugovora kojeg će potpisati nekadašnji napadač hrvatske reprezentacije te Juventusa, Atletico Madrida, Bayerna...

Dakle, Mario Mandžukić će se obvezati na vjernost 'rossonerima' do kraja ove sezone, a taj šestomjesečni ugovor je vrijedan 1.8 milijuna eura plus bonusi. No, ovaj ugovor ima opciju produženja na još jednu sezonu (2021./2022.) u kojoj bi Mandžukić trebao zaraditi 3.6 milijuna eura plus bonusi.

Hoće li do aktiviranja te klauzule u ugovoru i doći, ovisi o tome hoće li se ispuniti uvjeti za to konkretno produljenje. Tih je uvjeta nekoliko, a oni najvažniji su određeni broj nastupa Marija Mandžukića za 'rossonere' do kraja ove sezone te onaj najvažniji - plasman Milana u Ligu prvaka sljedeće sezone!

U ovom trenutku, na polovici sezone u Serie A, taj najvažniji uvjet i ne izgleda tako nedostižno. Jer Milan je vodeći na prvenstvenoj ljestvici, ima 40 bodova kao i Inter, ali uz utakmicu manje. Napoli i Roma zaostaju šest bodova, a Juventus je na minus sedam... OK, nije to razlika koja bi mogla dozvoliti opuštanje, još je puno do kraja, ali nije nevažno ni spomenuti kako iz Serie A u Ligu prvaka idu četiri prvoplasirane momčadi.

Mandžo u Milan stiže kao slobodan igrač, prije svega kako bi rasteretio Zlatana Ibrahimovića. Nije nevažno spomenuti kako je i sam Ibrahimović, barem tako tvrde milanski mediji bliski 'rossonerima', izrazio zadovoljstvo dolaskom našeg napadača.

Talijanski mediji nagađaju kako bi Mario Mandžukić, ako u sljedeća dva dana potpiše ugovor, za Milan mogao debitirati već za sedam do deset dana. Prva je prilika 23. siječnja, u 19. kolu Serie A Milan dočekuje Atalantu ili 26. siječnja kad bi 'rossoneri' trebali igrati utakmicu četvrtfinala talijanskog Kupa protiv ljutitog gradskog rivala Intera.