NISU SE NADALI

Malaga je trebala biti domaćin jedne skupine Davis Cupa; nakon prezentacije njeni su predstavnici doživjeli neviđeni šok

13.04.2022 u 15:34

Bionic
Reading

Malaga je izabrana za domaćina završnog turnira Davis Cupa 2022. i 2023., priopćili su u srijedu iz Međunarodne teniske federacije (ITF) i tvrtke Kosmos Tennis koje je otkupilo prava na organizaciju elitnog momčadskog teniskog natjecanja

Malaga je prvotno trebala biti domaćin jedne od skupina grupne faze Finala Davis Cupa od 14. do 18. rujna, ali je prezentacija ovog andaluzijskog grada oduševila čelnike Kosmos Tennisa koji su odlučili na dvogodišnje razdoblje dodijeliti Malagi domaćinstvo završne, nokaut faze Davis Cupa.

Ovogodišnji finalni turnir bit će održan od 21. do 27. studenoga u sportskoj dvorani "Jose Maria Martin Carpena", za koji će se kvalificirati po dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupina grupnog dijela, kojem će domaćini biti Bologna, Glasgow, Hamburg i grad koji će zamijeniti Malagu u toj ulozi.

Proces kandidature za domaćinstvo otvoren je do 21. travnja, a javiti se može bilo koja od preostalih 13 država čije su reprezentacije izborile nastup, a među kojima je i prošlogodišnji finalist Hrvatska.

Ostali potencijalni domaćini su: Australija, Argentina, Belgija, Francuska, Južna Koreja, Kanada, Kazahstan, Nizozemska, SAD, Srbija, Španjolska i Švedska.

Ime posljednjeg, četvrtog domaćina grupne faze bit će otkriveno uoči ždrijeba koji će biti održan u Malagi 26. travnja, s početkom u 13.15 sati.

Svi mečevi grupne i nokaut faze bit će igrani u dvoranskim uvjetima i na tvrdoj podlozi.