DOGOVOR SA ZAGREBOM

Makarska dobiva studij trenerske struke

  • Autor: Jure Divić
  • Zadnja izmjena 04.10.2010 16:04
  • Objavljeno 04.10.2010 u 13:51
lopte nogomet

lopte nogomet

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

U akademskoj godini 2011/12. Makarska će dobiti prve studente koje će studirati na Odjelu za izobrazbu trenera. Rezultat je to ugovora kojeg su potpisali Grad Makarska i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Izvanredni studij u Makarskoj trajao bi šest semestara gdje bi polaznici studija mogli izabrati smjer trenerske struke iz izabrane grane sporta kao što su atletika, jedrenje, košarka, nogomet, odbojka, plivanje ronjenje, rukomet, sportska gimnastika, tenis, vaterpolo te kondicijska priprema sportaša, sportska rekreacija i fitnes.

Završetkom stručnog studija u Makarskoj dobivala bi se diploma Stručni prvostupnik (Baccalaureus) s mogućnošću upisa daljnjih četiri semestra u Zagrebu ili negdje drugdje.
Studijske grupe za ekipne sportove trebale bi imati najmanje 15 studenata, a za pojedinačne sportove 12. Izvanredni studenti plaćati će 6.000 kuna po semestru.

Da bi se ispitao interes za studij i smjerove koji su ponuđeni, grad Makarska započeo je s anketom koja će se provoditi naredna tri mjeseca, a podaci prikupljeni služit će za odabir i kreiranje smjerova na novoosnovanom stručnom studiju u Makarskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!