SAMO ZA TPORTAL

Osvojio je svjetsku broncu u bacanju kugle, a sada se potpuno posvetio biznisu. Otkrivamo gdje je i čime se bavi Stipe Žunić

27.10.2021 u 11:33

Bionic
Reading

Proslavljeni hrvatski bacač kugle 31-godišnji Stipe Žunić okončao je svoju atletsku karijeru i vrlo brzo okrenuo se novim izazovima

'Krenuo sam s novim i dugo iščekivanim životnim poglavljem. Pokrenuo sam hibridni Perfomance centar u kojem će svi oni koji vode brigu o zdravlju imati priliku ostvariti se u tjelesnoj formi, napredovati u snazi, kondiciji i izdržljivosti te funkcionalnim vježbama, kao i individualnim treninzima', rekao je Stipe za tportal.

Naglašava kako centar nije zatvorenog tipa.

'Dapače, otvoreni smo i rekreativcima i profesionalnim sportašima. Uvjeti se uistinu vrhunski. Osim treninga centar će nuditi i usluge masaže, tretiranja bolnih sindroma, rad na posturi te usluge vrhunskih terapijskih aparata', naglašava proslavljeni atletičar, prvi hrvatski bacač kugle koji je prebacio 21 metar.

Bilo je to dvoranskom mitingu u američkom Fayettevilleu 14. ožujka 2015. Žunić je ostvario rezultat od 21,11 m. Na Uskršnjem mitingu u Splitu 8. travnja.2017. u šest serija triput je na Parku mladeži bacio kuglu preko 21 metra, a najdalje 21,45 metara i tako postao prvi Hrvat koji je bacio kuglu na otvorenome preko 21 metra. Najveći uspjeh koji je obilježio njegovu karijeru je brončana medalja osvojena na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu 2017.

Zanimljiv je Žunićev sportski put. Kao i većina zadarske djece krenuo je s košarkom. Nastavio je u borilačkim vještinama gdje se okitio višestrukim naslovima državnog i svjetskog prvaka u kickboxingu, prebacio se u atletiku u kojoj je prvo započeo s bacanjem koplja, a onda završio u kugli u kojoj je ostvario i svoje olimpijske snove. Po okončanju karijere, uz privatni biznis koji je pokrenuo, priključio se kao trener radu s mladim atletičarima u zadarskom Atletskom klubu Fortius.