16 MU JE GODINA TEK?

Lukaku preko Dinama do Chelseaja ili Reala

20.12.2009 u 18:44

Bionic
Reading

Snažni i visoki napadač Anderlechta Romeul Lukaku, kojemu u rodnom listu piše da ima 16 godina, našao se nakon sjajne polusezone na meti najvećih europskih klubova

'Ako on ima 16 godina onda ja imam 32. Otresao me kao perce', komentirao je nakon dvoboja s Anderlechtovim gigantom u Bruxellesu Dinamov branič Dejan Lovren.

Zbog ovakvih poteza ga uspoređuju s Drogbom

Kada su prvi put igrali međusobno, Lukaku je bio rezerva. Ušao je na poziciju krila i razornim prodorom koji Vrdoljak iz tri pokušaja nije uspio prekinuti faulom, namjestio drugi gol i Dinamu uzeo ključne bodove.

U zadnjih 11 utakmica zabio je osam golova, a u omladinskim selekcijama Anderlechta, kada je igrao protiv četiri godine starijih dječaka, zabijao je 1.4 gola po utakmici. U posljednjem kolu europske lige Ajaxu je u Amsterdamu zabio dva. Član je belgijske mlade reprezentacije, no zasigurno će u kratkom roku debitirati i za najbolju vrstu.

Njegov streloviti napredak nije prošao nezapaženo. Interes su ranije pokazali Arsenal i Milan, a sada su se u utrku uključili i klubovi iz samog svjetskog vrha. Oni najbogatiji.

Javio se Chelsea, no njihovu prvu ponudu Anderlecht je odbio. Tada se, piše Daily Mirror, u priču uključio i Real i licitacija je mogla početi. Anderlecht je s Lukakuom potpisao ugovor do 2012. godine, no pustit će ga, smatraju belgijski mediji, ako dođe prava ponuda.