rivaldo protiv ronalda

Luka Modrić posvađao dvojicu legendarnih brazilskih velemajstora; sve zbog Zlatne lopte

08.12.2018 u 13:34

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske reprezentacije i veznjak Real Madrida Luka Modrić u ponedjeljak je u Parizu osvojio i posljednji trofej, Zlatnu loptu France Footballa za najboljeg nogometaša u 2018. godini. I ponovno su krenule rasprave oko toga je li Luka zaslužio ovu nagradu...

'Originalni' Ronaldo, onaj pravi 'Il Fenomeno' dva je puta osvajao Zlatnu loptu, 1997. i 2002. godine. U razgovoru za talijanske medije stao je na stranu Luke Modrića.

'Zlatna lopta ovisi o rezultatu na Svjetskom prvenstvu. U Rusiji je Modrićeva Hrvatska otišla dalje od Ronaldovog Portugala i to je presudilo', kazao je Ronaldo te nastavio:

'Ja sam Zlatnu loptu 2002. godine osvojio zahvaljujući naslovu na Mundijalu, ali zato mi je ona iz 1997. godine puno važnija i puno draža. Tada sam nešto osvojio s Barcelonom i mislim da je ta Zlatna lopta bila više osobno priznanje.'

>> Luka Modrić – životna priča dječaka s velebitskog krša koja ostavlja bez daha

No, javio se još jedan brazilski velikan, Rivaldo. I svojim komentarima pokrenuo veliku raspravu.

'Modrić je imao sjajnu sezonu, osvojio je Ligu prvaka s Realom i vodio Hrvatsku do srebra na Mundijalu. Ali, ja bih ipak izabrao Cristiana Ronalda', prokomentirao je dodjelu Zlatne lopte Rivaldo.

  • +12
Luka Modrić - Zlatna lopta 2018. Izvor: Pixsell / Autor: CYRIL MOREAU/PIXSELL

Realno, svatko ima pravo na svoje mišljenje, Rivaldo je jedan od najboljih svih vremena, a Zlatnu loptu je osvojio 1999. godine.

'Ronaldo je zabio puno golova prošle sezone, osvojio je Ligu prvaka i zabio senzacionalan gol protiv Juventusa. Potvrdio je i svoju vrijednost na Svjetskom prvenstvu gdje je zabio četiri puta, uključujući i onaj hat-trick protiv Španjolske. Tako da vjerujem da je Cristiano zaslužio nagradu više od ikog drugog', kazao je Rivaldo i dodao:

'S druge strane, tu imamo i Lea Messija koji je trebao barem biti među prva tri...'

Na kraju je Rivaldo otkrio i zašto je Luka Modrić prekinuo cijelo desetljeće dominacije Cristiana Ronalda i Lea Messija.

'Mislim da bi ova promjena mogla biti pokušaj da se barem na jednu godinu tu zapiše neko drugo ime, umjesto toga da se samo bilježe Messi i Ronaldo. U svakom slučaju, i dalje mislim da je to nepošteno jer su njih dvojica imali solidnu sezonu i ključne uloge u svojim klubovima. Tako da nije postojao razlog da se to promijeni ove godine', zaključio je Rivaldo.

  • +13
Luka Modrić - zvijezda Real Madrida i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.