VEĆ IMA I PONUDU

Luka Modrić na naslovnici najčitanijeg španjolskog lista: Odlazi li kapetan 'Vatrenih' iz Reala zbog jednog čovjeka?

20.02.2020 u 09:43

Bionic
Reading

Luka Modrić iduće sezone ulazi u zadnju godinu ugovora, a hoće li potpisati novi će odlučiti na ljeto

Luka Modrić ponovno je glavna tema medija u Španjolskom. Najčitaniji španjolski list Marca piše o 'slučaju Luke Modrića' i njegovog ugovora s Real Madridom. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije ima ugovor do ljeta 2021. godine i iduće zime će imati pravo pregovora s drugim klubovima.

Zinedine Zidane ga obožava, ali Luka ima već 34 godine i ulazi polako u zadnje sezone svoje karijere. Kao što smo već ranije pisali, politika Reala je takva da je izgledno da će Luka dobivati sve manju minutažu, a onda će uslijediti i rastanak.

Španjolski mediji su se tako prije nekih tjedan dana raspisali kako će Luka otići u MLS. Tamo ga već neko vrijeme zove David Beckham koji Modrića želi pod svaku cijenu dovesti u svoj novoosnovani Inter Miami. Legendarni Englez našem kapetanu nudi 20 milijuna dolara bruto plaće, a navodno su u Realu Modriću već dali do znanja da mu neće stvarati probleme ako se odluči otići iz kluba.

Marca sada piše kako će Modrić odluku o svojoj budućnosti donijeti idućeg ljeta kada će svoj status riješiti i njegov veliki prijatelj i kapetan Reala Sergio Ramos koji također ulazi u posljednju godinu ugovora.

'Modrić sigurno neće potpisivati novi ugovor da bi sjedio na klupi. Želi igrati, a to bi moglo ovisiti o Martinu Odegaardu na kojeg u Madridu itekako računaju', piše Marca i podsjeća na 21-godišnjeg norveškog veznjaka madridskog kluba na posudbi u Real Sociedadu.

Odegaard je i doveden kao nasljednik našeg kapetana, ali onda je poslan na posudbe. Najprije je bio u Heerenveenu, pa u Vitesseu, a onda je posuđen Real Sociedadu i tu je oduševio. Ove sezone je u 24 utakmice zabio sedam golova i upisao osam asistencija. Vrati li se u Madrid kako je planirano, to bi moglo značiti Modrićev odlazak u SAD.