IAKO ĆEMO MORATI PRIČEKATI

Luka Modrić i Joško Gvardiol ovu će vijest iz Dortmunda dočekati s oduševljenjem

18.03.2023 u 07:51

Bionic
Reading

Posljednjih nekoliko dana opet se puno piše o transferu Joška Gvardiola. Njemački mediji informiraju kako je madridski Real kontaktirao menadžera hrvatskog stopera, te da je 21-godišnji Hrvat presretan takvim interesom, ili točnije, da je praktički rekao 'da'

Gvardiola već neko vrijeme prate Chelsea, Manchester City i Real. Chelsea je navodno nudio oko 90 milijuna eura za hrvatskog reprezentativca i brončanog s SP-a u Katru, ali je uprava Leipziga odbila tu ponudu.

Bild je napisao kako je Gvardiol navodno bio jako sretan kad su se iz Reala javili njegovim menadžerima i potvrdili interes za transfer. Jasno je kako će hrvatski stoper uskoro postati najskuplji igrač u povijesti nogometa na stoperskoj poziciji jer odšteta će sigurno iznositi više od 100 milijuna eura, što je više od 87 milijuna eura koliko je Manchester United platio Harryja Maguirea.

Međutim, nakon što je u medije izašla ova informacija, bilo je i onih koji su naveli kako će taj transfer biti teško ostvariv ovog ljeta, jer u Realu žele i Judea Bellinghama, 19-godišnjeg Engleza, koji igra na poziciji centralnog veznog. Istoj onoj na kojoj sjajno ordinira naš Luka Modrić.

No, tijekom subote, objavljeno je kako dortmundska Borussia na Bellinghamu želi inkasirati najmanje 125 milijuna eura. Ustvari, čak ga nema namjeru ni prodavati, već mu želi produžiti ugovor na period iza 2025. godine.

I svima je jasno da jedan klub, a u ovom slučaju je to Real, ipak ne može realizirati dva tako skupa transfera u istom prelaznom roku.

Naravno, dolazak Engleza bio je povezan uz mogućnost da Luka Modrić ne dobije novi jednogodišnji ugovor.

Ipak, kako 37-godišnji kapetan hrvatske reprezentacije proživljava 'drugu mladost', te igra na najvišem nivou, gotovo je sigurno da se još barem godinu dana neće tražiti njegova zamjena.

Prema tome, novac kojeg bi Perez namaknuo za ljetni prijelazni rok vrlo lako mogao bi otići u pravcu Leipziga, dok bi u suprotnom smjeru među Kraljeve stigao Joško Gvardiol.

Ustvari, jedino u što smo sigurni, jest da će sljedećih tjedana, pa i mjeseci biti još puno napisa u engleskim, njemačkim i španjolskim medijima na ovu temu. A kako će se priča rasplesti, doznat ćemo možda tek krajem kolovoza.