TAKO RADE VELIKANI

Jošku Gvardiolu nakon Haalandovog 'terora', stigla ponuda života. I to iz kluba o kojem mašta

17.03.2023 u 06:10

Bionic
Reading

Sjajni 21-godišnji hrvatski stoper i igrač RB Leipziga, Joško Gvardiol, u utorak je ostao u sjeni norveškog napadača Erlinga Haalanda, koji je njemačkoj momčadi utrpao čak pet golova. No, iako su se neki kritički osvrnuli na Gvardiola, u njegove kvalitete ne sumnja nitko

Klub iz Leipziga neslavno se oprostio od Lige prvaka. No, zato se sada Roseova momčad može okrenuti Bundesligi i vrebati eventualni kiks vodećeg dvojca, Bayerna i Borussije.

Važan kotačić Leipzigove momčadi je i naš Joško Gvardiol, čije su igre zadnjih mjeseci pod posebnim povećalom. Naime, imena velikana koji bi ga željeli su impresivna, pa se zato i pomno prati Gvardiolova karijera. Doduše, pokraj Norvežanina Haalanda nije imao neku briljantnu večer, pa su neki počeli i kritizirati.

Međutim, svaki iole ozbiljniji poznavatelj nogometa, zna kakve su mogućnosti Haalanda, ali i kakve su Gvardiolove predispozicije. Drugim riječima, onih nešto skromnijih 90 minuta, nisu nimalo utjecale na spoznaju da bi hrvatski stoper u skoroj budućnosti možda mogao biti i najbolji igrač na svijetu na toj poziciji.

Potvrđuju to i vijesti iz njemačkih medija, prema kojima je dečko sa Srednjaka dobio ponudu života. Od koga? Madridskog Reala. I sve ga je to jako razveselilo i dodatno ohrabrilo. Iako je on u glavi ionako jako dobro 'posložen'.

Gvardiola već neko vrijeme prate Chelsea, Manchester City i Real. Chelsea je navodno nudio oko 90 milijuna eura za hrvatskog reprezentativca i brončanog s SP-a u Katru, ali je uprava Leipziga odbila tu ponudu.

Bild je napisao kako je Gvardiol navodno bio jako sretan kad su se iz Reala javili njegovim menadžerima i potvrdili interes za transfer. Jasno je kako će hrvatski stoper uskoro postati najskuplji igrač u povijesti nogometa na stoperskoj poziciji jer odšteta će sigurno iznositi više od 100 milijuna eura, što je više od 87 milijuna eura koliko je Manchester United platio Harryja Maguirea.

Neki mediji od prije navode kako je City ljetos nudio 110 milijuna eura i bonuse, a odšteta sada može biti samo veća. Međutim, ipak je Gvardiol taj koji treba odlučiti u kojem će klubu nastaviti karijeru, u dogovoru sa svojim agentom.

Bild ima informaciju da bi to trebao biti baš aktualni europski prvak Real Madrid. Jer u Kraljevskom klubu nešto se pita i Luku Modrića.

  • +31
Manchester City - Red Bull Leipzig, Liga prvaka, 14.3.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Paul ELLIS / AFP / Profimedia