ZNA SE TKO BI OTPAO

Realov prioritet je 19-godišnjak, ali Luka Modrić ovom je odlukom olakšao posao Florentinu Perezu

13.03.2023 u 08:42

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić odigrao je u subotu još jednu u nizu odličnih utakmica u Realovom dresu te pokazao da je i s 37 godina itekako važan igrač Kraljeva. Prema tome, mogućnost da i sljedeće sezone ne igra na Santiago Bernabeuu izgleda - gotovo nemoguća

Iako je Espanyol poveo već u osmoj minuti (op.a. strijelac je bio Joselu), Real je do kraja poluvremena preokrenuo. Najprije je Vinicius Junior u 22. minuti 19. golom ove sezone poravnao na 1:1, a onda je Eder Militao doveo Real u vodstvo golom u 39. minuti. Konačan rezultat postavio je Marco Asensio (90'+3).

Luka Modrić igrao je do 72. minute, a pri izlasku Realovi su navijači jasno pokazali što misle o hrvatskom nogometašu. Ovacije ne zaslužuje svatko.

Prema tome, iako još uvijek nije potpisao novi jednogodišnji ugovor, jasno je svima da će Florentino Perez staviti papir na stol i čekati Modrićev potpis. Želja kapetana hrvatske reprezentacije nije se promijenila, a on je naglašava već nekoliko godina - zaključiti karijeru u Realovom dresu.

Doduše, osim 37-godišnjeg Modrića, Real u veznom redu ima još jednog igrača s nešto 'više' godina. Riječ je o 33-godišnjem Nijemcu Toniju Kroosu. I zato se kroz španjolske medije već neko vrijeme provlači dolazak nove velike nade svjetskog nogometa, 19-godišnjeg Engleza Judea Bellinghama, koji je od 2020. godine igrač dortmundske Borussije.

On bi, s Camavingom i Tchouaménijem, trebao predstavljali Realov vezni red u godinama pred nama.

Ako se realizira Bellinghamov dolazak, što je, kako piše AS.com, Perezov prioritet u ljetnom prijelaznom roku, vrlo izvjesno je da bi Toni Kroos postao 'višak'.

Naime, prema istom izvoru, Nijemac još uvijek nije donio odluku gdje bi igrao sljedeće sezone dok je Modrić vrlo jasno iznio svoju želju, bez postavljanja uvjeta da mora biti dio početne momčadi. Na taj način maksimalno je olakšao posao Realovom predsjedniku.

  • +5
Real Madrid - Espanyol Izvor: EPA / Autor: Juan Carlos Hidalgo