repovi iz prošlosti

Luis Suarez odlazi iz Barcelone bez obzira na Messijevu odluku, ali u novom klubu neće ga svi dočekati s osmijehom na licu

04.09.2020 u 18:20

Bionic
Reading

Urugvajski napadač, 33-godišnji Luis Suarez, koji je još uvijek igrač Barcelone, ali prema preporuci novog trenerea Koemana, na izlaznim vratima katalonskog kluba, po svemu sudeći našao je novo odredište

S dolaskom novog trenera na klupu Barcelone, Nizozemca Ronalda Koemana, neki su starosjedioci u katalonskom klubu dobili 'prijateljski' savjet da ga i napuste.

Ivan Rakitić nije puno čekao, te je preselio u svoju Sevillu. Istu preporuku dobio je i Luis Suarez, urugvajski napadač, inače jako blizak Lionelu Messiju.

No, dok se situacija oko Messija, koji je sam odlučio 'dići sidro' razočaran stanjem u klubu, razvija u smjeru da bi Argentinac ipak mogao ostati na Nou Campu, Suarez je prelomio i odlučio napustiti katalonski klub.

Iako ima ugovor s Barcom na još jednu godinu, uz klauzulu da ako u sljedećoj sezoni odigra 60 posto utakmica da mu se ugovor automatski produžuje, Urugvajac ne želi odugovlačiti već je ponudio opciju Barci da mu isplati jednu godinu ugovora i da prestane ova agonija.

Prema napisima iz talijanskih medija, Suarez je već sve dogovorio s Juventusom i čeka se njegov raskid ugovora s Barcom. Ono što je još važnije, Urugvajac u Juventus prelazi bez obzira na Messijevu odluku, iako su nogometaši, kao i njihove obitelji jako bliske.

Suarez je u Barcelonu stigao iz redova Liverpoola 2014. godine za 80 milijuna eura, a za klub je postigao 198 pogodaka, uz 109 asistencija u 283 utakmice.

Dođe li do tog transfera, posve je jasno da će Gonzalo Higuain definitivno napustiti 'Staru damu', no postavlja se pitanje kako će Suarez funkcionirati s Cristianom Ronaldom, s kojim se baš i nije 'ljubio' u vrijeme dok je Portugalac nosio dres Reala.

No, još bi zanimljivije bilo vidjeti susret Suareza i Giorgija Chiellinija, kojeg je Urugvajac ugrizao na utakmici svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu.