PUBLIKA NIJE POMOGLA

Ludnica u Beogradu! Real ipak za klasu iznad Zvezde

02.01.2015 u 20:56

Bionic
Reading

Za samo sat vremena otišle su sve ulaznice za ovu utakmicu, a preko 20.000 gledatelja natiskalo se u boegradsku Kombank Arenu. Ipak, Real je pokazao kako je za klasu bolja ekipa i slavio poprilično uvjerljivo

Iako se dobar dio prvog poluvremena Crvena Zvezda i više nego dobro držala protiv madridskog Reala, te su i vodili početkom drugog dijela, sredinom drugog dijela 'kraljevi' su napravili odlučujuću prednost, koju su samo rutinski održavali do kraja.

Atmosfera je u dvorani bila naelektrizirana do kraja, no podrška publike nije bila dovoljna kako bi Zvezda ozbiljnije parirala Realu, pogotovo u drugom poluvremenu. Sredinom treće četvrtine, prilikom vodstva domaćih 42:40, Real Madrid je napravio seriju 16:1 i time odlučio pobjednika.

Prva je četvrtina okončana 15:12 za madridsku ekipu, da bi druga četvrtina završila 19:19. U drugom je poluvremenu Real Madrid bio za dvije klase bolja momčad te je slavio u trećoj četvrtini 24:14, da bi u posljednjoj stvari priveli kraju, uz malo opuštanje koje ih je koštalo velike prednosti, pošto je u jednom trenutku bilo plus 18. Konačni je rezultat utakmice bio 72:79.


U momčadi Reala nije bilo posebno raspoloženog pojedinca, već su svi koji su igrali imali podjednak učinak. Najviše je poena, njih 13, postigao Reyes, dok je kod Zvezde najviše koševa ubacio centar Maik ZIrbes, koji je postigao jednako toliko. Bila je ovo prva utakmica drugih skupina Euroliga, tzv. top 16, tako da je Real počeo s pobjedom, a Zvezda s porazom.