BOSTON UVJERLJIV

Luda utakmica u Oaklandu; pobjedu NBA prvaka protiv Houstona pokvarili suci

29.04.2019 u 08:14

Bionic
Reading

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi svladali su u svojoj Oracle Areni Houston sa 104:100 u prvoj utakmici polufinala doigravanja u Zapadnoj konferenciji, dok je u Istočnoj konferenciji Boston slavio s uvjerljivih 112:90 na gostovanju kod Milwaukeeja i tako Bucksima oteo prednost domaćeg terena.

U napadački nepreciznoj i rastrganoj utakmici s uzbudljivom završnicom Golden State je uspio svladati Houston i doći do prve pobjede u seriji, samo 40 sati nakon što su u Los Angelesu svladali Clipperse u prvom krugu doigravanja.

Kevin Durant je sa 35 koševa, koji se cijelu utakmicu mučio sa šutem iz igre, ponovno bio najbolji igrač Warriorsa, a Stephen Curry, koji je završio sa 18 poena, ubacio je važnu tricu za 103:98 na 26 sekundi prije kraja. Draymond Green je sa 14 koševa, devet skokova i devet asistencija bio na granici 'triple-doublea', a 14 poena ubacio je i Andre Iguodala.

Kod Houstona je James Harden ubacio 35 poena, ali je trice gađao 4/16, iz igre 9/28, a promašio je i tricu za moguće izjednačenje u kojoj je došao u kontakt s Draymondom Greenom no suci se nisu oglasili. No, to nije bila jedina sporna odluka i ostaje dojam kako su suci nekim svojim odlukama (bilo je i nekoliko nelogičnih odluka) malo pokvarili ovaj NBA spektakl.

Eric Gordon je ubacio 27 koševa za Rocketse. Video sažetak pogledajte OVDJE.

Druga utakmica serije bit će odigrana u noći s utorka na srijedu (4.30 sati) po srednjoeuropskom vremenu, ponovno u Oracle Areni.

Boston je u prvoj utakmici polufinala Istočne konferencije 'ukrao' prednost domaćeg terena Milwaukeeju, koji je u doigravanje ušao s najboljim učinkom u osnovnom dijelu sezone. Celticsi su do pobjede došli odličnom obranom na Giannisu Antetokounmpou kojeg su limitirali na 22 koša uz put 7/21. Bucksi su iz igre imali samo 34,8 % šuta, dok je Boston bio na 54 %. Kyrie Irving je predvodio goste sa 26 koševa i 11 asistencija, dok je Al Horford bio gospodar reketa ubacivši 20 poena uz 11 skokova.

Druga utakmica serije bit će odigrana u Milwaukeeju u noći s utorka na srijedu (2 sata).

NBA doigravanje - konferencijska polufinala

ISTOČNA KONFERENCIJA

  • Milwaukee - Boston 90-112 (Boston je poveo sa 1-0 u seriji na četiri pobjede)

ZAPADNA KONFERENCIJA

  • Golden State - Houston 104-100 (Golden State je poveo sa 1-0 u seriji na četiri pobjede)