HT prva liga

Loše vijesti za Dinamo uoči najvećeg hrvatskog derbija; Bruno Petković zbog ozljede propušta okršaj s Hajdukom

09.07.2020 u 21:19

Bionic
Reading

Bruno Petković se još nije potpuno oporavio od ozljede koju je zadobio u utakmici s Osijekom i propustit će ogled s Hajdukom

Loše vijesti za Dinamo uoči najvećeg hrvatskog derbija. Zoran Mamić, sportski direktor i privremeni trener 'modrih, neće moći računati na najboljeg igrača Brunu Petkovića kojem je na derbiju s Osijekom stradalo koljeno, pišu Sportske novosti.

Najprije su prognoze bile crne, ali magnetska rezonanca je pokazala da se radi o laganom istegnuću te da su svi mišići i ligamenti čitavi. Petković je odmah krenuo na fizikalnu terapiju i očekivalo se da će se brzo vratiti na teren, no situacija se ipak zakomplicirala pa hrvatski reprezentativni napadač neće zaigrati protiv Hajduka.

U Dinamu žele da se Petković do kraja oporavi i ne žele nikako riskirati novu i težu ozljedu, a naslov prvaka su već odavno osigurali. Petković je u sve tri ovosezonske utakmice protiv Hajduka igrao svih 90 minuta. Splićani su dobili prvu, druga je završila neriješenim, a treću je Dinamo dobio na Poljudu s 2:0.

Kako bilo, četvrti okršaj s Hajdukom 'modri' će morati odraditi bez svojeg prvog napadača, a Mamić na raspolaganju zapravo ima samo još jednog klasičnog napadača, Sandra Kulenovića. Kulenović je došao prošlog ljeta, ali još uvijek nije uspio zabiti za Dinamo. U 13 nastupa je skupio tek 484 minute i upisao jednu asistenciju. Osim njega, na Petkovićevom mjestu bi prisilno mogao zaigrati i Mislav Oršić no njemu više leži pozicija krilnog napadača.

Osim Petkovića, probleme s ozljedama imaju i Petar Stojanović i Marin Leovac, a njih bi mogli zamijeniti Moharrami i Moubandje. Osim njih, tu je i Tin Hrvoj koji je na desnom beku bio protiv Rijeke na Rujevici, a priliku bi mogli dobiti i Gvardiol i Đira.