čeka se potvrda

Dinamo izabrao sjajnog slovenskog trenera Matjaža Keka, koji je s Rijekom jedini uspio prekinuti dominaciju 'modrih'

09.07.2020 u 08:14

Bionic
Reading

Nakon što je ovog ponedjeljka smijenjen Igor Jovićević, a kao privremeni trener na klupu Dinama postavljen Zoran Mamić, čini se da su u Maksimiru našli trenera za sljedeću sezonu. A riječ je o 58-godišnjem slovenskom stručnjaku Matjažu Keku. Naravno, to je velika Dinamova želja, a pitanje je hoće li se ona i realizirati

Aktualni slovenski izbornik, Matjaž Kek, koji je prije nego je zasjeo na klupu Slovenije, čak pet sezona, i to vrlo uspješno vodio Rijeku, navodno je prvi kandidat za preuzimanje klupe zagrebačkog Dinama. Tako barem javljaju Sportske novosti.

Podsjećamo, u sezoni u koju je Dinamo ušao s Nenadom Bjelicom, imao itekako zapažene igre i rezultate u skupini Lige prvaka te praktički do zadnjeg kola bio u igri za prolazak u osminu finala ovog natjecanja, tijekom proljeća i prekida prvenstva uzrokovanog pandemijom koronavirusa, u maksimirskom su se klubu dogodile značajne promjene.

Bjelica je smijenjen, na njegovo je mjesto sjeo Igor Jovićević, dotadašnji trener juniorske i B momčadi, ali nakon sedam prvenstvenih kola, u kojima je upisao tri pobjede te dva remija i dva poraza, Dinamovi su se čelnici odrekli i trenera za kojeg su tvrdili da je klupska budućnost. Sada će u preostala tri kola HT Prve lige 'modre', kao v.d., voditi Zoran Mamić.

No, očito nezadovoljni njegovim rezultatima, smijenili su ga nakon poraza od Rijeke i bacili se u traženje novog trenera.

Izbor je pao na Slovenca Matjaža Keka, koji je u proteklim kvalifikacijama za Euro 2020 vodio Sloveniju, ali se nije uspio plasirati na završnicu kontinentalne smotre, jer u skupini je ostao iza Poljska, Austrije i Sjeverne Makedonije.

Prije nego je preuzeo Sloveniju, itekako dubok trag ostavio je u NK Rijeci, s kojom je osvojio naslov hrvatskog prvaka u sezoni 2016/17, te još dva hrvatska Kupa ali i Superkup.

Podsjetimo, od 2006. godine, Dinamo je izuzev te 2017., bio svake godine prvak i apsolutni vladar hrvatske lige.

Osim toga, afirmirao je puno igrača, odnosno neke 'zaboravljene i otpisane' posve vratio u život, poput recimo Andreja Kramarića, koji se nakon odličnih igara pod Kekovim vodstvom, uspio prodati u engleski Leicester.

Ono što je svakako važno naglasiti jest da Kek ima svoj stav, od kojih ne odstupa, i sigurno će znati kako upravljati svlačioniciom ali kako balansirati između želja klupskih čelnika.

  • +15
Nk Rijeka - NK Dinamo; HT Prva liga, 5.7.2020. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX