BIT ĆE BOLJE

Loš dan za hrvatske boksače na SP-u u Beogradu; još jedan naš predstavnik oprostio se od natjecanja, protiv apsolutnog favorita nije imao šanse

28.10.2021 u 22:17

Bionic
Reading

Hrvatski boksač Antonio Tkalčić (25) nije uspio proći u osminu finala Svjetskog prvenstva u Beogradu u kategoriji do 67 kg

Koprivničanin Tkalčić je u meču 1/16 finala izgubio je prekidom u trećoj rundi od apsolutnog favorita, Brazilca Wanderleija de Oliveire, prvaka Južne Amerike i četvrtfinalista Olimpijskih igara u Tokiju gdje je Brazilac nesretno ostao bez olimpijske medalje u Tokiju, tijesnim porazom od olimpijskog pobjednika Kubanca Andyja Cruza

Tkalčić je beskompromisno ušao u meč, napao Brazilca no odlični De Oliveira postupno je preuzimao kontrolu dugim, brzim rukama i hitrim nogama, zadavao ubojite, nepredvidive udarce i sigurno riješio prvu rundu jednoglasnom odlukom sudaca.

U drugoj rundi Brazilac se rasplesao, pronašao i Tkalčićevu slabu točku, te mu plasirao jake krošee i aperkate u tijelo i sudac je prvi put morao brojati našem boksaču. Antonio je imao problema i s krvarenjem iz nosa, sve teže je držao ritam s raspoloženim De Oliveirom i nakon dvije runde Brazilac je imao nedostižnu prednost.

Tkalčić nije odustajao, krenuo je u novi juriš u trećoj rundi, tražio prolaz kroz gard i ispucavao serije po Brazilcu koji se kvalitetno štitio i dočekao kontraudar za novo brojanje i prekid meča.

Hrvatska se nakon sjajnog početka i četiri pobjede (Matteo Komadina, Luka Plantić, Gabrijel Veočić i Damir Plantić), suočila s tri poraza u lakšim kategorijama (Diego Mamić, Filip Kolak i Antonio Tkalčić) koji su bili i realni s obzirom na nemilosrdni ždrijeb, te jednim neočekivanim Marka Miluna u superteškoj kategoriji.

U petak, 29. listopada u ringu Štark Arene teška iskušenja imat će dvojica Hrvata – Toni Filipi u teškoj kategoriji do 92 kg protiv Talijana Abbesa Aziza Mouhudiinea od kojeg je dosad dvaput gubio u finalima Prvenstva Europske unije i Mediteranskih igara.

U kategoriji do 71 kg Čakovčanin Filip Kolar borit će u 1/16 finala protiv Norvežanina Dona Eminija.