LOŠA ORGANIZACIJA

London: Maratonku pokosila invalidska kolica

22.04.2013 u 23:25

Bionic
Reading

Poznati londonski maraton neće ostati u posebno lijepom sjećanju za olimpijsku maratonsku pobjednicu Tiki Gelanu koja je iskusila neugodan sudar s jurećim kolegom koji se natječe u invalidskim kolicima

Tiki Gelana je u Londonu ljetos postala olimpijska pobjednica u najcjenjenijoj disciplini igara, nonaslov nije obranila. Ako je to i 'imala u nogama' nije imala panse jer je tijekom utrke na nju naletio natjecatelj u kolicima, Australac Josh Cassidy. fantastična trkačica ostala je 'pokošena' pod kotačem u punoj brzini, no podigla se i nastavila utrku.

Ipak, ovaj nesretan slučaj pokrenuo je i priče o sigurnosnim uvjetima na stazi, a nizu kritičara pridružio se i sam Cassidy kojemu su u sudaru uništena kolica.


'Ovo je loša organizacija, mi u kolicima moramo startati ranije kako bi na stazi svi bili sigurni. Meni su sasvim nova kolica uništena i tko će mi sad dati 2.000 dolara za nova? Ali puno je ozbiljnija posljedica zajedničkog starta što mi u punoj brzini moramo prolaziti atletičare. Što da sam joj slomio nogu, što da netko na tako glup način završi karijeru,' otvorio je niz pitanja Cassidy i nema sumnje da će organizacijski odbor morati dati odgovore.