PRESUDIO JEDAN GLAS

Logistika odnijela pobjedu Igoru Štimcu

17.12.2010 u 17:30

Bionic
Reading

Vlatko Marković je dobio i četvrti mandat na čelu Hrvatskog nogometnog saveza, ovaj put nakon velike borbe s protukandidatom Igorom Štimcem

Dosadašnji predsjednik svog je rivala pobijedio rezultatom 25:24, a ključni se trenutak zbio dva sata prije samog glasovanja. Tada je verifikacijska komisija, koju je predstavljao Ante Vučemilović, dala mišljenje o dvama spornim detaljima i zastupnici su to mišljenje prihvatili.

Tako je legitimnom proglašena prva sjednica županijskog saveza Dubrovačko-neretvanskog, jedina koja je stala na stranu Vlatka Markovića, čime je Štimac izgubio jedan glas, a potvrđena je i legitimnost dvojice predstavnika Udruge HNL koju je Štimac glasno osporavao. Time su gospoda Laljak i Špehar, koji su također podržali Markovića, dobili pravo glasa.

Štimac je tražio da predstavnici Udruge HNL-a ne glasuju, jer je sjednica sazvana telefonski što je protivno aktualnom statutu te udruge, a glas koji je prevagnuo bio je onaj RNK Splita čija su jedina dva legitimna kandidata za potpisivanje dokumenata, braća Žužul, pod istragom za kaznena djela i prema Zakonu o sportu ne smiju potpisivati uredbe u ime kluba. Ipak, potvrda o vođenju kaznenog postupka, koji tjednima puni medije, iz Splita nije došla te je tako odluka RNK Split, samim time i stav Udruge, ostao legitiman.

Da je bilo koja od presuda bila drukčija, predsjednik bi postao Igor Štimac, ovako je pobjedu odnio Marković koji je na toj funkciji već 12 godina. Štimac je najavio žalbu na ovu odluku, ali nije želio precizirati kojoj instanci i kada.